телефон
Роднина на жертвите в сълзи след трагедията. Снимка: sohu.com

На какви жертви сте готови за телефона си? Ако си помислихте „на големи“, то трябва да знаете, че имате почти непобедима конкуренция. Историята, разказана в South China Morning Post, звучи като сюжет на филм с главни действащи лица телефон, паднал в тоалетна, и опитващи се да го спасят няколко китайци. За съжаление, въпреки предпоставките за комедия, в случая става дума за трагедия с фатален край.

Докато отговаряла на повика на природата в открита тоалетна тип клекало в китайския град Xinxiang, жена изпуснала чисто новия си телефон в дупката. Апаратът струвал 2,000 юана (около $320) – много сериозна сума за местното население, така че дамата и придружителите й решили да направят всичко възможно да го спасят.

Ямата била пълна до коленете и първи в нея скочил съпругът на жената. Опитите му да открие мобилното устройство се оказали неуспешни, а малко след това загубил съзнание от изпаренията. Същата съдба застигнала и майка му, която била следващата, пробвала да намери апарата, както и скочилата след нея потърпевша собственичка на изгубения телефон. Разтревоженият свекър повикал двама съседи, но и те припаднали от зловонията.

Накрая петимата пострадали били извадени с въже от ямата. Двама от тях – съпругът и свекървата, починали, а собственичката на телефона и един от съседите са в интензивно отделение. Според лекарите причина за смъртта на двамата е задушаване. Те са престояли в ямата пет минути, а свидетели твърдят, че когато са ги извадили, все още са имали пулс, но линейката се е забавила цял час и това е довело до фаталния край.