ios_7

Преди броени дни Apple пусна финалната версия на iOS 7 за потребителите на iPhone, iPad и iPod. Понякога новият ъпдейт създава проблеми на някои потребители. За съжаление така очакваната iOS 7 получи доста негативни коментари в мрежата от потребителите на iPhone, независимо с кой модел са.

Най-често срещаните оплаквания са, че телефонът е станал по-бавен, батерията се изтощава по-бързо, както и лаг при обръщане на клавиатурата при съобщенията. Трудности изпитват и потребители, които се опитват да наберат номер, но не могат да прекъснат връзката веднага, а се налага два пъти да натиснат бутона за прекъсване. Оплакванията идват не само от притежателите на iPhone 4, но и от такива с iPhone 5.

Ние намерихме решения за тези проблеми, които биха помогнали и на вас.

Проблем при набиранията

Settings–>General–>Reset–>Reset all network settings

По-бавен iPhone

Съветваме ви да върнете телефона към фабрични настройки, а след това да не ресторвате. Препоръчваме ви да си направите бекъп, както и всякакви лични файлове като например снимки, музика и т.н, да ги качите в някоя облачна услуга.

Settings–>General–>Reset–>Erase all content and settings. След като направите това му давате Set up as new.

След като и ние направихме това, проблемът с бързото изтощаване на батерията беше оправен изцяло.

Лаг при смяна на езика на клавиатурата при писане на съобщение

Settings–>General—>Accesibility–>Increase contrast–>On

Нека да не забравяме, че при пускането на iOS 6.0 много потребители се оплакаха, че телефонът им загрява, а батерията им се изтощава за много кратко време. След пускането на 6.1 тези проблеми изчезнаха. Да се надяваме, че и този път Apple ще се погрижи за отстраняване на някои от възникналите проблеми след ъпдейта.

Надяваме се тези решения да помогнат и на вас!