След като Facebook тестваха новата си маркетингова стратегия с реклами във Messenger на територията на Тайланд и Австралия, е време по цял свят да започнем да виждаме реклами в началния прозорец на чат приложението.

За промяната докладват от VentureBeat, които са разговаряли с продуктовия мениджър за Messenger Стан Чудновски (Stan Chudnovsky). Чудновски добавя:

„[Рекламите] не са задължително всичко, но определено това е начинът, по който ще правим пари отсега нататък. Съществуват и други бизнес модели, които разглеждаме, но всички те са по един или друг начин свързани с рекламите.“

Преди няколко месеца Facebook за последно смениха дизайна на Messenger приложението, така че да фокусират началната му страница повече към чатовете и по-малко към всички странични функционалности (като Your day, игри и т.н.) Изглежда, че сега социалната мрежа ще направи нова промяна, с която в чат приложението ще започнат да се показват специално подбрани според потребителя реклами. Как ще изглеждат те? Вижте на скрийншота по-долу.

Както  личи, явно няма избавление от рекламите… Освен ако не използвате Android и инсталирате Messenger Lite — олекотената версия на Facebook Messenger, с който имате възможност само да чатите; няма игри, няма GIF съобщения, няма стикери, няма Your day и най-вече няма да има реклами (поне така изглежда).

Очаква се рекламите в Messenger да започнат да се виждат от всички преди края на 2017 година.