Думичката Смарт идва от английското Smart, което означава: умен, интелигентен, прецизен. Как тези три различни превода се вместват в смартфоните? С какво могат да са ни полезни и кое ги отличава от обичайните им колеги? Можем ли да открием умни технологични устройства в Amco – магазин за електроника в София?

Как смартфоните улесняват животите ни

Ако преди години размерите на мобилните телефони се доближаваха до тези на строителните тухли, то съвременните устройства са изключително елегантни, тънки и изтънчени. В същото време, те са функционални, производителни и пригодими към начина ни на живот и работа.

Позволяват инсталиране на приложения, които да надградят възможностите на апарата и той да съответства на нуждите ни. Винаги и навсякъде сме свързани, както гласово, така и визуално. Сърфираме в интернет, пазаруваме онлайн, общуваме, забавляваме се, работим дистанционно – и всичкото това удобство, само докато сме в уюта на дома си.

За какво можем да ги използваме

Отминаха времената, когато основното предназначение на смартфоните беше да осигурят възможности за гласови разговори. Днешните решения по скоро представляват джобен компютър,  позволяващ инсталирането на отделни приложения. Те ползват изчислителните му възможности, а крайният резултат за потребителя е получаването на нужната функционалност.

Така всъщност, от всяка точка на земята ние използваме смартфоните за: 

  • забавление чрез гледане на филми и видеоклипове;
  • игри и слушане на музика;
  • посещение на различни уеб-сайтове;
  • комуникация с хората, без значение от разстоянието;
  • изпращане и приемане на смс текстови, гласови и видео съобщения.

Това разбира се е само малка част от възможностите на съвременните смарт технологии.

С какво се отличават от обикновените мобилни телефони

Всичко, което прочетохте до момента важи за смартфоните. Основното предназначение на обикновените мобилни телефони е те да служат за провеждането на гласови разговори и за изпращането на смс съобщения. Те разбира се имат и базова функционалност, като органайзер, аларма, календар, а дори и FM радио. Те обаче не могат да Ви предложат възможностите на мобилния интернет, инсталирането на мобилни приложения и надграждането на функционалността им..

Защо да се доверим на Amco-shop.com

Защото от Амко гарантирано ще закупите оригинални и качествени смартфони, осигурени от достоверни доставчици с проверена репутация. В същото време, цените на новата техника при нас са значително по-достъпни от тези на конкурентите, предоставяме възможно най-продължителната гаранция, а екипите ни са на Ваше разположение за безплатни съвети и професионално съдействие в избора.

Сподели
Предишна страницаVIVACOM добавя продукти на Apple към портфолиото си
Следваща страницаUber предлага разходка с лодка в Лондон
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.