android-wear-igra

Малко след като първите умни часовници с Android Wear – LG G Watch и Samsung Gear Live, бяха представени официално и поеха към най-нетърпеливите си собственици, се появиха и първите приложения за новата операционна система на Google.

Колекцията, която включваше PayPal, Soundwave, Pinterest, Lyft, AlltheCooks и др., беше пусната миналата седмица, а от три дни вече е факт и първата игра за носимите устройства, която няма да ви изненада – какъв по-логичен избор от поредния клонинг на вече легендарната и супер пристрастяваща Flappy Birds?

Играта се казва Flopsy Droid и предизвиква популярното Android дроидче да лети сред препятствия под формата на тръби. За да могат да я пробват, потребителите трябва да имат умен часовник с Android Wear и свързан към него смартфон.

Flopsy Droid е дело на външен програмист – един от многото, създали вдъхновени от Flappy Birds игри. Както наскоро ви предупредихме обаче, в голяма част от тях се съдържа зловреден код, който може да стартира обаждане или да изпрати SMS до номер с висока такса без ваше разрешение. Това, а и играта за Android Wear, ни кара още повече да се чудим кога най-накрая създателят на оригинала Flappy Birds ще реши  да върне произведението си, пък било то и в „по-малко пристрастяващ вариант“ по неговите думи.