Video_call_ringing.0

Facebook от днес въвежда нова функция в Messenger, позволяваща на потребителите да провеждат видео разговори. Тя е безплатна и работи както с LTE, така и с Wi-Fi мрежи. По този начин компанията ще се бори с конкурентните продукти Skype на Microsoft, Google Hangouts и FaceTime на Apple.

Във всеки един чат в Messenger има иконка с видеокамера, която трябва да натиснете, за да стартирате видео разговор. Щом той започне, може да превключвате между предната и задна камера или напълно да изключите камерата. При демонстрация на новата функция, дори в сграда, където обхватът е по-слаб, качеството на разговора пак остана добро.

Video_call_button_7_.0

Този xод е чат от стратегията на Facebook да предлага различни приложения и услуги, изместващи тези на конкурентите. Messenger месечно вече има 600 милиона активни потребители, като 10% от интернет базираните телефонни разговори са направени именно през него. Миналата седмица Facbook представи Hello за Android, който цели да замести вграденото в смартфона ви приложение за провеждане на разговори, а по-рано този месец беше пуснатa и десктоп версия на Messenger.

Новата услуга вече е налична за iOS и Android потребителите в Белгия, Канада, Кроатия, Дания, Франция, Гърция, Ирландия, Лаос, Литва, Мексико, Нигерия, Норвегия, Оман, Полша, Португалия, Великобритания, САЩ и Уругвай. За съжаление България все още не е включена в списъка, но от Facebook обещават видео разговорите през Messenger да бъдат налични в повече държави през следващите месеци.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS