Откакто WhatsApp позволи аудио обаждания през пролижението си, всички мечтаят и за видео такива. Това обаче бе загатнато за първи път съвсем скоро. Ето че най-накрая функционалността идва официално, като вече е налична в бета версията на апликацията за тези, които я тестват.

Видео обаждането става точно така, както можете да си представите — натискайки Call бутона в някой чат, ще бъдете попитани дали искате да направите аудио или видео разговор. Ако пък разглеждате контактите си, ще видите както иконка за стандартен разговор, така и видео такава. Важно е да отбележим също така, че за да може да бъде проведен един видео разговор, и двата телефона трябва да имат версията на WhatsApp, която поддържа това.

whatsapp-video-calling

За тези от вас, които тестват WhatsApp през бета програмата, видео обажданията вече трябва да са налични с последната версия. За останалите — просто ще трябва да почакате още съвсем малко и ще можете да използвате тази толкова чакана функционалност.

От този момент нататък WhatsApp влиза в конкуренция с FaceTime, Skype и видео приложението на Google Duo. Как ще се справи, предстои да разберем.