android-4-4-kit-kat-to-roll-out-in-samsungs-galaxy-s3-and-note-2-reports-show

За да информира разработчиците за актуалното разпределение на различните версии на Android, всеки месец Google публикува статистика, която разкрива публично какъв е пазарният дял на различните Android ъпдейти.

Данните за май са любопитни най-вече по отношение на Android 4.4 KitKat. Както някои от вас сигурно знаят, най-новият ъпдейт се налага бавно (това беше и една от критиките на Apple към конкуренцията по време на WWDC конференцията миналата седмица). През април само 8.5 % от устройствата с Android са били с KitKat, а през март – едва 5.3 %. Месец май обаче е много по-благосклонен към последния голям ъпдейт на операционната система и му отрежда вече 13.6 % дял. Анализаторите коментират ръста с над 5 % като необичаен, тъй като обикновено увеличението е в рамките на 2-3 %.

Разбира се, тази статистика означава, че някой от другите ъпдейти губи популярност. В случая експанзията на KitKat е за сметка на Jelly Bean, при който се наблюдава спад от 60.8 % през април до 58.4 % през май. Ice Cream Sandwich също отстъпва с почти процент и в момента е с 12.3%, както и Gingebread – през май ъпдейтът се използва на 14.9% от устройствата, в сравнение с 16.2% миналия месец.

Тенденцията за нарастване на дяла на най-актуалния ъпдейт със сигурност ще продължи, особено като имаме предвид факта, че новите модели на много от производителите ще се предлагат с предварително инсталиран Android 4.4 KitKat.

Сподели
Предишна страницаМъж снима как го удря мълния
Следваща страницаНов пробив със слънчева енергия
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.