Facebook-truth

Ако имате регистрация във Facebook, значи сте добре запознати с предимствата и особено с недостатъците на социалната мрежа. Вероятно сте се замисляли поне веднъж-два пъти дали да не си спрете профила, но въпреки това не го правите. И продължавате ежедневно да скролвате страницата с новините и да гледате какво постват приятелите ви (когато техните ъпдейти си пробият път през все по-многобройните реклами, разбира се, или се сетите да проверите директно в профилите им).

Поствате и вие. Снимки, статуси, въпроси, линкове към любими песни или интересни новини. Лайквате, коментирате, тагвате, влизате в дискусии, които понякога стават доста разгорещени, сприятелявате се с нови хора, харесвате нови страници, сменяте си личната информация според промените в живота ви…

Има обаче един много интересен въпрос, който може би не сте посмявали да си зададете. Поне не директно. Искрени ли сте във Facebook? Пишете ли винаги истината такава, каквато е, или по-скоро я представяте такава, каквато бихте искали да е? А приятелите ви? Дали наистина разбирате какво се случва в техния живот, ако поддържате връзка само в мрежата?

Сещам се за една констатация, набрала голяма популярност преди време – че ако съдим по снимките и статусите във Facebook, значи България въобще не е в никаква криза, хората са напълно задоволени финансово и емоционално, ходят постоянно по заведения и почивки, купуват си нови луксозни стоки и изобщо животът е от розов по-розов. И това явно не важи само за България.

„Facebook може да е депресиращ, защото животът на всички останали е по-добър от твоя. Но така ли е наистина?“ – с това представят видеото си „What’s on your mind“ HigtonBros, трима братя от Норвегия, които професионално правят реклами, а в свободното си време – филми по теми, които ги вълнуват. Истината за Facebook понякога може да бъде брутална – и те го показват по най-добрия начин. Напълно заслужено клипът им вече има почти 6 и половина милиона гледания. Ако не сте в тази бройка, вижте го, а и да сте, струва си да се види пак!

1 коментар

Comments are closed.