Компанията на Анди Рубин, явно най-накрая е решила да пусне бялата версия на своя смартфон по пазарите. Ще започнат да продават устройството другата седмица, поне според информацията, която е изпратена по мейл на предварителните поръчатели. Белият телефон ще се появи в Amazon и още два сайта (вижте туита по-долу).

Почти два месеца след черния модел (на 25-ти щяха да станат точно два)… Каква точно е причината за това забавяне, така и не разбрахме. Възможно е да не са имали възможност да направят единиците по-бързо. Все пак това не е първият случай, в който бялата версия на един телефон се забавя толкова. Преди години, белият iPhone 4, излезе 10 месеца по-късно от своя „брат“.

Сред изявленията на Essential е и това, че камерата на смартфона е подобрена чрез софтуерни ъпдейти. Така че се надяваме, че устройството няма да прави толкова ужасни снимки, колкото преди. Също така скоро ще пуснат и бета версия на Android Oreo и някои други нови свойства, което пак е нещо.

С всички компании обаче (Apple, Google, Samsung), които пуснаха своите флагмани през последните месеци, на Анди Рубин му е доста тежко. С белият модел и новите свойства, които ще се появят в близкото бъдеще, към компанията могат отново да бъдат насочени прожекторите.