htc-one-m7-picture

Когато става въпрос за ъпдейти на софтуера, HTC са доста стриктни и спазват обещанията си. Това важи и за вече поостарелия One M7, за който компанията обеща 2 години редовни актуализации. Тези този период вече изтича и изглежда следващият Lollipop няма да дойде за M7.

Виж още: HTC с нов главен изпълнителен директор

Продуктовият мениджър на HTC Мо Верси беше запитан в Twitter дали Android 5.1 ще бъде пуснат за собствениците на One M7 и отговорът беше, че това ще се случи, но само за Google Play Edition на смартфона. Обикновеният HTC One M7 ще си остане с 5.0 Lollipop, след като две поредни години беше постепенно ъпдейтнат от 4.1 Jelly Bean.

За собствениците на Google Play Edition One M7 успокоението е, че през април месец ще се радват на Android 5.1. Лошото е, че при доста телефони Lollipop донесе някои бъгове, които 5.1 коригира и това няма да е налично за стандартната версия на смартфона от HTC. Има искрица надежда – последният туит от Верси гласи, че той и колегите му са се вслушали в молбите на клиентите за Lollipop 5.1 при моделите на апарата, закупени от мобилни оператори. Някои от тях споделяха мнението си, че Android 5.1 е излязъл преди да изтекат двете години от пускането на One M7 и от компанията са длъжни да го ъпдейтнат. Доста от тях се оплакаха и от бъгове, които би било добре да се коригират.

Дали ще видим все пак Android 5.1 Lollipop на HTC One M7? Съдбата на този ъпдейт все още да не е решена, но дано от HTC удовлетворят желанието на потребителите.