Съвсем скоро очакваме доставките на Essential Phone да започнат. Може би затова Анди Рубин публикува блога на компанията, с който се опитва да убеди, че устройството си заслужава да бъде купено. Има си нужда от подобни подканвания, тъй като това е абсолютно нова и недоказана марка. Това че такова лице стои зад нея не е напълно достатъчно.

Рубин обещава 700-доларовото устройство с две години софтуерни ъпдейти от Android. Колко бързо ще идват новите версии на операционната система за Essential обаче не се казва.

Притежателите на Essential Phone също трябва да очакват нови безжични аксесоари „на всеки няколко месеца“. Досега сме видели 360-градусовата камера и док станцията. Интересно какви ще са следващите… Имате ли някакви предположения?

„В Essential сме против гигантските смартфон индустрии, които наемат десетки хиляди работници да развиват и разпространяват устройствата си по света.“, пише Рубин. „Разбира се, те имат огромно предимство като стане въпрос за приходи, но ние знаем, че когато една компания достигне даден размер, тя започва да има други приоритети. Качеството и клиентите остават на заден план.“

В публикацията си Рубин споделя, че няма намерение да ограничава потребителите си, както правят Apple и Samsung. Разбира се, не казва пряко нищо против двете компании, но то се подразбира.

Другото, което споменава, са материалите, от които е направен телефона – титан и керамика. Изключително семпъл дизайн, като абсолютно никъде няма лого. Устройството върви със 128GB памет – също една добра причина, хората да инвестират в него.

Рубин пише, че Essential Phone вече може да бъде закупен директно от сайта на компанията. Отключено устройство струва 700 долара. А още неопределено време ще има промоция телефон + камера. Можете да видите повече тук.