Xperia_Z3_Tablet_Compact_Water

Sony Xperia Z3 Tablet Compact е последното устройство от звездното трио на японската компания, което беше презентирано на IFA. Както и името подсказва, новото устройство е компактен таблет, който може да се похвали с няколко рекорда. Xperia Z3 Tablet Compact е най-тънкият, лек и ярък 8-инчов таблет в момента. Да не забравяме и че въпреки малкия си размер, устройството е напълно водоустойчиво.

Профилът на Xperia Z3 Tablet Compact е едва 6.4 мм, точно колкото и на 10-инчовия Xperia Z2 Tablet, което ги прави лидери по този показател. Теглото от 270 грама също е ненадминато за този размер.

18_Xperia_Z3_Tablet_Compact

Както споменахме, новият таблет има 8-инчов Triluminos IPS дисплей с резолюция от 1920 х 1200 пиксела и ненадмината максимална яркост. Xperia Z3 Tablet Compact използва процесора Snapdragon 801 (2.5 GHz) с 3 GB рам, 16 GB основна памет и Micro SD слот за до 128 GB карти. Основната камера е 8-мегапикселова (Exmor RS), а предната 2 MP.

Разбира се, както повечето продукти на компанията от висок клас и Xperia Z3 Tablet Compact издържа на прах и вода с рейтинг от IP58/68. Финалната цена на таблета ще бъде обявена в близките месеци.