Също както с Xbox One, и тази година Microsoft пускат ранна лимитирана серия на новото си поколение игрова конзола. Вместо тя да се казва Day One Edition обаче, този път джаджата е кръстена Project Scorpio Edition — препратка към кодовото име на продукта по време на неговата разработка.

Xbox One X Project Scorpio Edition вече може да се поръча предварително директо от Microsoft, или от Amazon (както и някои други големи вериги в САЩ). Цената му е 499 долара и включва брандирани лога на Project Scorpio на самата конзола, както и на контролера, плюс специална разцветка, в която стандартният Xbox One X няма да се предлага. Размерът на паметта е 1TB.

Напомняме, че Xbox One X бе представен на E3 тази година и се очаква да излезе на пазара на 7 ноември.

Xbox One X Project Scorpio Edition ще бъде изцяло лимитиран — веднъж щом бройките от него бъдат изчерпани, серията повече няма да се появи по магазините. Така че ако искате да притежавате новата конзола по-рано от официалната премиерна дата, както и в малко по-различен цвят, сега е момента да направите поръчка.

В допълнение, Microsoft представиха и специална лимитирана серия Xbox One S с Minecraft разцветка. Този модел все още не може да се поръча, но ако сте фенове, оглеждайте се в следващите дни.