Нов сгъваем телефон Surface Duo с Android

Множество утвърдени марки доказали се на технологичния пазар се опитаха да ни зарадват с нестандартни сгъваеми телефони. Практиката показа, че това не е толкова лесно колкото смятаха всички. Ето че сега и Microsoft има една последна изненада подготвена за ежегодното събитие на компанията: сгъваем Surface Duo телефон, който работи с Android.

Дизайнът на устройството наподобява току-що анонсирания лаптоп Surface Neo с два екрана на Microsoft, но в по-малък, джобен мащаб. Surface Duo разполага с два 5.6-инчови дисплея, които могат да се въртят на 360 градуса, което позволява при напълно разгънато състояние да се използва като миниатюрен 8,3-инчов таблет.

Поглед към Surface Duo

Всеки дисплей на сгъваемия телефон с Android на Microsoft може да изпълнява едновременно две различни приложения. Това означава, че Duo може да бъде използван и в пейзажен режим, което позволява вторият дисплей да служи като своеобразна клавиатура или контролер за игри. Версията на Android, която се предлага тук, изглежда силно затворена и наподобява операционната система Windows 10X, с която работи по-голямата Surface Neo.

Surface Duo се захранва от процесор Snapdragon 855, но елементи от дизайна все още не са финализирани – като това дали изобщо ще има задна камера.

И докато главният продуктов директор на Microsoft се въздържа да нарича Surface Duo „телефон“, съобщението е от голямо значение за компанията. Това отбелязва завръщането й в сферата на смартфоните за първи път от прекратяването на платформата на Windows Phone още през 2017г.

Погледът към Surface Duo е ранна визуализация, която най – вероятно подлежи на корекции. Устройството няма да излезе до 2020, но Microsoft иска да даде достатъчно време на разработчиците да започнат да създават приложения за новия хардуер.

Хардуерът всъщност няма да е звездата на продукта. Изключително изненадващо е да видим, че Microsoft стартира както устройства с Android, така и с Windows. И двете са с два екрана и имат един и същ дизайн.

Компанията използва Android в Surface Duo, което може да звучи нелогично, но е единственият избор на компанията, ако иска да създаде джобно устройство, което може да замени телефона ви. Точно по тази причина Surface Duo поддържа операционна система Android.

Има хиляди приложения, на които държат клиентите. Microsoft не може да си позволи да лиши новосъздадения телефон от тях. Важно е да бъдат удовлетворени потребителските нужди и желания. Само тогава може да се разчита на радушен прием от страна на желаещите да се сдобият с нестандартно изглеждащия телефон.