Windows-10-Logo-7

Снощи Microsoft разкри всички детайли за новата версия на операционната си система Windows 10. Тя ще е налична за компютри, таблети и смартфони, като потребителите ще се радват на гласовия асистент Cortana, бърза връзка между всичките устройства, подобрен дизайн и интерфейс, новия браузър с кодово име Spartan и много други, всички подробности може да прочетете тук.

ВИЖ ОЩЕ: MICROSOFT ПРЕДСТАВИ HOLOLENS – НОВАТА ВИРТУАЛНА РЕАЛНОСТ

Тази година конкуренцията трябва да внимава с Microsoft, защото битката между платформите стана още по-ожесточена. Това, което видяхме снощи, ни кара да чакаме с нетърпение Windows 10, а добрата новина е, че тази версия ще бъде пусната като безплатен ъпдейт за всички Windows 7, 8 и 8.1 потребители . Как точно ще работи тази програма все още не е ясно, все пак ще има хардуерни изисквания, особено за по-старите устройства с Windows 7, но опростен ъпгрейд ще помогне операционната система да достигне до колкото се може повече потребители.

Microsoft вижда Windows 10 като услуга, не като операционна система. Компанията се ангажира да поддържа устройствата, което означава, че тези с по-стари версии на Windows ще получават актуализации за колкото се може по-дълъг период от време.