Официалната премиерна дата, на която Creators Update ще започне да се разпраща на притежателите на лицензиран Windows 10, е 11 април. Ако обаче вие сте ентусиасти, ще можете да пуснете ъпдейта една седмица по-рано през Update Assistant. Това може да стане още на 5 април.

Още една интересна новина е, че ако вие сте част от Windows Insider програмата, можете да изтеглите ъпдейта ръчно още днес — само трябва да отидете на сайта на Microsoft и да дръпнете ISO инсталатора с build номер 15063 (смята се, че това е финалната версия на ъпдейта). За да направите това, посетете този адрес.

За всички останали, Creators Update идва на 11 април, като първо ще бъде изпратен към най-новите модели лаптопи. По-старите такива ще го получат в рамките на до около два месеца. Lumia смартфоните пък ще бъдат ъпдейтнати на 25 април.

Microsoft променя и начина, по който ъпдейтите се извършват. В блог поста от вчера, директорът Джон Кейбъл пояснява:

„[Включена е] възможността сами да определите времето, удобно за вас, да паузирате актуализациите за една седмица, или да разширите времевия прозорец активни часове, по време на които не искате да ви безпокоят ъпдейти.“

Информация за всичко, което ще ви донесе Windows 10 Creators Update, можете да намерите в ето тази наша статия.