Освен всичко останало, на събитието Build 2015 снощи, Microsoft представи още една интересна функционалност, която ще бъде имплементирана в Windows 10. Тя се нарича Continuum и ще направи така, че вашият смартфон с Windows 10 да се превърне в десктоп компютър. Интересен е начинът, по който това ще се случи, а именно – споделяне на екрана на смартфона с по-голям такъв посредством необходим за случая кабел.

В основата на Continuum стои възможността, която Microsoft предостави на разработчиците – да създават приложения, които без проблем да работят както на десктоп Windows, смартфони и дори игровата конзола Xbox. Приложенията се адаптират сами по големината на екрана на устройството и по този начин изглеждат и работят естествено. Снощи Джо Белфиоре от Microsoft показа Photos и Excel от смарфон, работещи като десктоп приложения на по-голям екран. Функционалността ще е вградена в Windows 10, но не знаем точно какво ще се изисква, за да бъде ползвана. Възможност за споделяне на екрана? Micro HDMI може би?

Освен всичко това, с Windows 10 и Continuum ще можете да копирате съдържание от мобилни приложения (като това за SMS-и) направо в други приложения на компютъра ви, като целта, разбира се, е улесняване на работата на потребителя. Засега имаме само това като информация, като очакваме още съвсем скоро.

 

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ SMART NEWS