whatsapp-web-client уеб клиент

WhatsApp изпълни едно от най-големите искания на потребителите чрез пускането на своя уеб клиент за Chrome. С този свой ход компанията потвърди намерението си да направи приложението достъпно за възможно най-много платформи. Новият клиент е наличен за Android, Windows Phone и BlackBerry чрез опцията „WhatsApp Web“.

ВИЖ ОЩЕ: MWC 2015: GALAXY S6 ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЕН НА 2 МАРТ, НЯМА ДА ВИДИМ LG G4

Достъпът е през уеб браузър по избор, нужна е активна връзка с интернет, за да работи приложението. WhatsApp смята, че при работата с този клиент ще се помогне на потребители, които използват много устройства с един и същи профил. Съобщенията ще могат да се изпращат и получават от много устройства едновременно. Хората, които използват активно програмата за чат вече няма да бъдат приковани само към мобилните си устройства, а ще могат да използват и големите екрани на своите настолни компютри и лаптопи.

Достъпът до уеб клиента е много лесен, нужно е да се въведе адреса в Chrome, след което да се сканира QR кода. Очаква се WhatsApp да въведe и поддръжка за iOS. За съжаление в момента почитателите на Apple устройства не могат да използват новата възможност, поради ограничения на софтуерната платформа.