Американска стрийминг услуга ще позволи на нов канадски филиал да работи за различни клиенти

Вече на всички е известно, че компанията за визуални ефекти Scanline, която е работила по филми и телевизионни сериали, включително Game of Thrones, Justice League и Stranger Things вече е собственост на Netflix. Това е първата крачка на американската компания за стрийминг да поеме мащабен контрол в индустрия за специални ефекти.

Scanline VFX ръководи седем офиса в световен мащаб от централата си в Канада. За нея работят повече от 1100 души и сега ще се превърне в полуавтономно дъщерно дружество на Netflix.

Финансова изгода

Weta Digital първа мина по стъпките на Scanline. Тя е изградила герои и сцени за продукции, включващи „Властелинът на пръстените“ и „Аватар“. Компанията продаде своята технология за визуални специални ефекти на базираната в САЩ компания за видеоигри Unity за 1,63 милиарда долара.

За по-успешно бъдеще

Сделката с Netflix ще позволи на стрийминг компанията да фокусира вниманието на Scanline върху непрекъснато нарастващия план за производство на телевизия и филми. Scanline вече е работил по оригинални продукции, включително високобюджетния филм на Райън Рейнолдс и някои предстоящи заглавия. В това число попада и звездния комедиен филм-катастрофа Don’t Look Up.

Очаква се тази година Netflix да похарчи 17 милиарда долара за създаване и лицензиране на филми и телевизионни предавания. В допълнение на това, Scanline ще създаде новаторски подход по отношение на Игра на тронове, Годзила срещу Кинг Конг и Лигата на справедливостта. В бъдеще компанията ще продължи да работи като самостоятелен бизнес и ще лавира с разнообразието от клиенти.

Екипна работа

Въпреки че Netflix сега притежава собствен бизнес за визуални ефекти, ще продължи да разчита на много други студия по света за различни VFX нужди.

В края на миналата година компанията заяви, че ще удвои размера на базата си в Shepperton Studios, където са създадени хитови продукции. По същото време фирмата похарчи 1 милиард долара за създаване на около 60 телевизионни предавания и филми в Обединеното кралство. Едно е сигурно на този етап. Крупните суми могат само да разширят дейността и да се занимаят с едни от най-печелившите браншове в индустрията на киното.

Сподели
Предишна страницаОрганични молекули на повърхността на Марс
Следваща страницаНовото устройство на Google
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.