Samsung_gear_VR

Напоследък виртуалната реалност и технологията, която я прави възможна, стават все по-популярни. По един или друг начин все повече големи технологични компании като Microsoft, Sony, Google и дори Facebook експериментират с технологията. От известно време се говореше, че Samsung също подготвя подобен продукт, а снимката по-горе показва как може да изглежда.

Очилата за виртуална реалност на Samsung вероятно ще се казват Gear VR и за разлика от прототипа на Sony Morpehus и Ocolus Rift те няма да имат собствен дисплей. Gear VR ще има слот, където потребителите ще могат да поставят своя смартфон и реално неговият дисплей ще се използва за прожектиране на картината. Разбира се, устройството ще работи само със смартфони от серията Galaxy. Подобно решение демонстрира Google с Cardboard по време на Google I/O, макар че техният проект по-скоро показва колко евтина може да бъде тази технология.

Samsung Gear VR е все още в съвсем начален стадий, но източниците на изображението споделят, че това ще бъде дизайнът на устройството, дори и електрониката все още да не е готова. Устройството на Samsung може ще би ще използва Oculus VR като софтуерна платформа, тъй като именно малката компания, започнала чрез Kickstarter, запали новата мания по виртуалната реалност и има най-голяма преднина като хардуер и софтуер.