Ако сте добри на Fortnite, защо да не добавите това умение към CV-то си
Игралната индустрия заема по-голям дял от филмовата и музикалната взети заедно, но все пак малко от нас биха поставили своите постижения в автобиографията на способностите си.

От години заклеймявани, безкрайното взиране в мониторите и нескончаемите игри се оказва, че могат да доведат до положителни резултати в професионалната реализация на геймърите.

Една стартираща фирма е убедена, че уменията придобити от трудно спечелени резултати с години тренировки и битки, могат да бъдат приложени в реални работни ситуации. Бизнесът може да се облагодетелства от способностите, които геймърите могат да внесат на работното място. Game Academy счита, че вярата му е подкрепена от реални данни.

Обичате ли игри с пъзели или такива с отбраняване като Defense Grid? Екипът откри, че ИТ работниците ги играят повече от средното. Но ако предпочитате Civilization, Total War или X-Com, където стратегията и управлението на ресурсите са ключови, тогава може да имате повече общо с мениджърите.

Елементарна идея

Стремежът на компанията е да анализира навиците на играчите от техния онлайн профил за игри и да им предложи курсове за усъвършенстване, отразяващи най – пълно техните способности. Все повече се налага признанието, че геймърските умения могат да са от полза.

Разбиване на стереотипи

Способността да усвояват информация, да реагират бързо и да координират действията си, докато остават спокойни под напрежение, често са качества на хора, които играят добре. Тези умения са част от това, което някои компании търсят в своите служители.

Опитът придобит в игрите може да бъде много подходящ за приложение в определени области. Част от него може да бъде използван в професионални условия, като работа в екип, решаване на проблеми и стратегическо планиране.

Да кажеш, че си заклет геймър, може да навреди на шансовете да си намериш работа. Но ако някой може да покаже как е ръководил екип в онлайн игра, би могъл да успее да убеди работодателя, че това е полезно на практика. Играенето на игри небрежно – без да мислите много за уменията, които използвате е малко вероятно да помогне на вашите перспективи за кариера.

Но част от забавленията трансформират случайните геймъри в съзнателни, прилагайки критично мислене и развиване на технически умения. Някои виждат играта като ресурс на таланта, конкурентоспособността и стратегията. Вече има много геймъри, които знаят, че хобито им ги е направило такива, каквито са.

Ако играете EVE Online, вие по принцип вече имате Master of Business Administration. Играта възпитава редица качества, като креативност, лидерство, организация и разрешаване на конфликти. Ако искате да изградите нови пространства, суровината трябва да се добива от друг играч. Производствените разходи влизат в сила и стоките се колебаят в цената въз основа на търсенето и разстоянието на превоза. В крайна сметка се разбира, че можете да прехвърли уменията си в бизнеса в реалния живот вместо да го правите безплатно в играта.

В по-традиционни условия, игрите все още се представят като стремеж на подрастващите за забавление и уплътняване на време. Но има връзка между изграждане на способности като вземане на решения, предвиждане и планиране на сценарии. Насърчават се експериментирането и креативното мислене.