Услугата за безплатна размяна на текстови съобщения и провеждане на разговори с перфектно качество постоянно увеличава клиентската си база. Компанията Viber се похвали миналата година, че услугата се ползва от над 50 милиона потребители, като тази цифра достигна 70 милиона през май тази година. Днес компанията има нов повод за празненство – клиентската база нарасна до 100 милиона.

За да отпразнува, компанията обяви днес, че пуска нови функции и поддръжка на нови платформи. В момента приложението Viber може да се използва на устройства с iOS, Android, BlackBerry и Nokia Lumia с Windows Phone. Много скоро приложението ще получи версия и за S40, Symbian и Bada.

 

Според Viber, 1.5 милиарда са продадените устройства с S40, след пускането на операционната система на пазара. Това е накарало компанията да разработи и специална версия.

Освен това, от Viber обявиха, че Nokia Lumia с Windows Phone телефоните вече ще поддържат и функцията за HD разговори, в допълнение на безплатните текстови и мултимедийни съобщения.

Само през последния месец чрез приложението са изписани над 6 милиарда съобщения и изговорени над 2 милиарда минути.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сподели
Предишна страницаYouTube със собствено iOS приложение от днес
Следваща страницаРекламата – подсъзнателно влияние (снимки)
Боби Иванов е технологичен журналист. Работил е във в. “24 часа”, както и като редактор и автор на авторски публикации в онлайн изданието MobileNews, част от Trim Publications Ltd. Темите, които покрива включват бизнес, технологии и телекомуникации в страната и в световен мащаб. Интересите му включват Психология на комуникацията, Социология, Маркетинг и Връзки с обществеността. За контакти: Ivanoff@smartnews.bg