UV лампи

Поддържане на дома, изпълняване на служебните задължения, отглеждане на деца, общуване с любимия, време за хоби и релаксация… Дааа, ежедневието може да е много стресиращо. Наред с всичко останало, грижата за външния вид може да утежни още повече ситуацията. По тази причина днес всяка жена оценява подобаващо дълготрайните резултати. Перманентен грим, гел лак, сгъстяване на мигли – всичко това може да е в полза на свободното време. Няма нужда да правим маникюр всеки втори ден, когато можем да се наслаждаваме на един и същ за почти месец.

Как да си направим красив и качествен маникюр в домашни условия

Първото нещо, което ви необходимо, е UV лампа. Печенето на лака не е задължително да става само в салоните за красота. Ако вие не притежавате такъв и не се снабдявате с UV лампи за маникюр за професионална употреба, една такава у дома може да свърши чудеса. Не ви трябва много. Основа и топ лак са основно използваните консумативи. Разтвор за премахване на лепкавия слой и такъв за отстраняване на лака е другото, което трябва да си подсигурите. Останалото е въпрос на предпочитания и фантазия.

Насоки за начинаещи

За разлика от обикновените лакове за нокти, които до неотдавна бяха единствените на наше разположение, гел лаковете не могат да изсъхнат без изпичане. Това се дължи на техния състав. UV лампите са снабдени с луминесцентни светлини, които излъчват ултравиолетово лъчение, спомагащо за запечатването на лака. Реално покритието се втвърдява, чрез трансформиране на молекулярната структура на полимерите. По този начин лакът се превръща в изключително устойчиво и дълготрайно покритие. Лампите от този вид са абсолютно неприемливи за употреба при обикновените лакове. При последните използването на спрей за бързо изсушаване би бил достатъчен, макар с тях да не се радвате на няколкоседмичен маникюр.

UV лампите притежават широк спектър от вълни. В тази връзка са подходящи за почти всяка разновидност на гел лаковете, независимо от това, какви фотоинициатори са включени в техния състав. Диапазонът на дължината на вълната на UV лампите варира от 315 до 400. Това означава, че те могат да се използват за различни материали.

Ако се страхувате да използвате подобни устройства, имайте предвид, че лакирането с гел лак не е много по–различно от това с обикновен. Може и да ви е нужна малко практика, но щом веднъж нещата започнат да ви се получават, няма да искате да замените подобно удобство за нищо друго. Сега може да показвате гордо своите нокти с идеята, че сами сте постигнали неотразимия вид.