Има тонове джаджи и услуги, които се борят за вашето внимание и парите ви, но само някои от тях са съществени и могат да ви улеснят

Тук е вашето ръководство за всички основни технологии, които ще си заслужат парите ви през настоящата 2019-та година.

Благонадеждни телефони

Качественият смартфон е една от най-добрите инвестиции, които можете да направите. Смартфоните са най-универсалните компютърни устройства, които притежаваме. Те очевидно са телефони, но наред с това ги използваме, като камери, калкулатори, навигации и пълноценни компютри, побиращи се в джоба.

Най-важният избор, който трябва да направите е сравнително прост: коя операционна система предпочитате?

Повечето смартфони работят с iOS – който се управлява от Apple или Android, който е проектиран от Google и променен (малко или много) в зависимост от телефона, който купувате.

Ако харесвате iOS, това означава, че ще си вземете iPhone. Няма как да сбъркате, с който и да е от новите модели на бранда, включително iPhoneXR или iPhoneXS. По-стари варианти, като iPhone7, също са добро попадение, ако искате да работите с Apple.

Ако предпочитанията ви клонят към Android, имате огромно разнообразие от варианти. Някои от най-популярните опции включват Galaxy S9 и Note 9 от Samsung. Съвсем скоро на ваше разположение ще бъде и най-новият член на семейството Galaxy 10. Най-добрият начин да изпитате Андроид обаче е с устройства на Google: Pixel 3 и Pixel 3XL. Те ще ви предоставят всичко, включително и чиста версия на Android и най-добрите камери за смартфони, които може да намерите.

Устройства за стрийминг на телевизори

Стрийминг устройствата отварят възможностите за вашия телевизор. Те са достойна инвестиция за всеки собственик на телевизор през 2019 г. Повечето стрийминг устройства поддържат популярни приложения за стрийминг, като Netflix и Hulu. В зависимост от компанията, която прави устройството ви, обикновено имате достъп до онлайн магазин, като iTunes Store на Apple или Play Store на Google. Така че, ако сте закупили филми, телевизионни предавания или игри, през някой от тези магазини, ще имате достъп до тях през телевизора си.

Ако тв приемникът ви има USB порт, помислете за Fire TV Stick на Amazon или Chromecast.

Искате ли устройство, което да се включва в HDMI порта на телевизора, няма да сбъркате с Apple TV или Fire TV Cube на Amazon.

Интелигентни говорители

Първоначално поставянето на такова устройство в дома ви може да изглежда зловещо, но ползите от притежаването на говорители, като Google Home или Amazon Echo, абсолютно си струва.

За какво всъщност можете да използвате тези джаджи?

Просто за всичко: да попитате за часа или времето, да получите идея какво да сготвите за вечеря или за възрастта на даден актьор. Може да свържете високоговорителя с интелигентни крушки и само с гласова команда да включвате осветлението в хола или спалнята. Ако решите да ги използвате в кухнята, може да настроите таймер или да слушате музика.

Модерна конзола

PlayStation 4 и Nintendo Switch предлагат най-добрите игри, на които могат да се насладят феновете.

PS4 е домашна конзола, докато на Switch може да се играе удома на TV или в движение в скута ви. Няма да сгрешите и с устройство като XboxOne. Има игри, които изглеждат най-добре на въпросната конзола.

Красиви безжични headphones

Кабелното аудио буквално държеше хората привързани към устройствата си, а кабелите се заплитаха лесно или можеха да се закачат на случайни повърхности, издърпвайки слушалките от главата. Безжичните са много по-удобни. Най-добрите модели не са евтини, но инвестицията си заслужава.

Могат да се свържат с телефона, лаптопа, конзолата или дори с аудио устройството за стийминг. Те звучат отлично и ви позволяват да се насладите на филм или игра, без да нарушавате спокойствието на околните. Що се отнася до моделите, отново ви очаква голямо разнообразие, но едно от най-добрите решения е AirPads от Apple.

Компютър, отговарящ на нуждите ви

Тези устройства стартираха, като огромни машини, а сега можете да ги поберете в джоба си, да ги сгъвате и усуквате по най-различни начини. Вариантите са безброй според нуждите ви. През 2019-та ще имаме повече компютърни опции, от когато и да било.

Търсите гигантски настолен монитор с голям, красив и извит дисплей? Или може би имате нужда от ултра лек лаптоп, който може да се огъне назад? А какво ще кажете за компютър без клавиатура? Това е малка част от богатия набор от джаджи, с които може да се поглезите. Само трябва да отговорите на големия въпрос, за какво ще го използвате.

Виртуална реалност

Тя търпи все по-голямо развитие вече повече от 50 години. Сега обаче, има подкрепата на милиарди долари от компании като Facebook. Технологията най-накрая се доближава до целта на VR, която е пълно потапяне, независимо от мястото, на което се намирате.

За всеки би било огромно удоволствие, ако може да се откъсне от ежедневието и заобикалящата го среда само с използването на едно устройство.