IFA 2014

Toshiba разкрива своята визия за по-добро бъдеще, което може да бъде постигнато чрез т.нар. идея на „lifenology“, по време на IFA 2014 в Берлин, Зала 21a. Извличайки своето ноу-хау от богатото си портфолио с технологии, които животът изисква, Toshiba създава нова стойност със своите продукти и услуги, които подобряват качеството на живот на хората по целия свят.

Част от тази корпоративна визия, която обхваща всички бизнес направления на Toshiba,е създаването на продукти, които подкрепят потребителите, предоставяйки им технология, която им позволява да правят това, което желаят, по начина, по който искат. Ето защо по време на тазгодишното изложение за потребителска електроника IFA 2014, Toshiba ще представи голям брой иновациии ще обяви нови продукти, които имат потенциала да обогатят нашия живот и да ни донесат добавена стойност.

Мобилност по начина, по който вие я искате

Toshiba Europe ще представи набор от нови форматни решения, както и разширяване на съществуващата таблетна гама, които да отговорят на новите динамични нужди на съвременните потребители. Satellite Radius 11 е първият хибриден 29,5-сантиметров (11.6”) преносим компютър на Toshiba, който се трансформира лесно между пет различни режима на работа. Предлагайки невероятна гъвкавост и разнообразие от форми, Satellite Radius 11 е проектиран така, че да се адаптира към нуждите на потребителите, осигурявайки им във всеки момент точно това, от което се нуждаят за своето динамично ежедневие.

Друг ключов за Toshiba модел, представян по време на IFA 2014,е Satellite CL10-B – устройство в компактна и лека форма за повече свобода при използване, дълъг живот на батерията и облачни услуги, с предварително инсталиран Windows 8.1 с Bing. За тези, които оценяват възможността за облачно съхранение на данни, Toshiba също така разкрива своя нов Chromebook – Chromebook 2, 33,8-сантиметров (13.3”) модел с опцията за Full HD IPS екран и стерео говорители с настройки от Skullcandy®за още по-добро звуково преживяване.

Желанието на Toshiba да предлага решения, които носят допълнителна гъвкавост за притежателите си, се откроява в таблетната гама с новия Windows 8.1 с Bing. Таблетът, обявен по време на IFA 2014 – Encore Mini, е с размери от едва 17,8 см (7”). Това е високомобилен таблет сIntel® Atom™ процесор за бърза производителност и едногодишен абонамент за Microsoft Office 365 Personal.

Смарт визуално преживяване за вас

Toshiba ще представи прототип на своя нов Ultra HD 4K телевизор – новата U серия, която ще бъде лансирана в Европа през 2015 година.Комбинирайки Ultra HD (3840 x 2160) резолюцията с технологията на Toshiba – CEVO Picture, новата U серия ще осигури невероятна чистота, цветове и дълбочина на картината. Функцията за персонализиран авто запис на Toshiba и Media Guide Repla yще се появят за първи път в новата Ultra HD гама със значително подобрена и обогатена функционалност. Новата U серия телевизори също така ще разполага с HEVC поддръжка, позволяваща на Ultra HD съдържанието да се предава към редица източници.

 

Друга цел на Toshiba е да направи по-голяма част от технологиите достъпна за повече хора. С приемливи цени и с възможност за избор на характеристики, които включват вграден медиа плейър и набор от опции за свързване, серията L24, която ще бъде представена, осигурява всичко необходимо за ежедневния зрител. Двата нови размера на дисплеите на L24 – 102 см (40”) и 127 см (50”) предлагат по-голямо зрително изживяване и възможността за персонализиран видео запис (PVR).

Иновативно съхранение

По време на изложението IFA 2014, Toshiba ще лансира първия безжичен SSD диск, Canvio Aero Mobile. С интегрирана безжична функционалности високата скорост на USB 3.0 порта, Canvio Aero Mobileе важен хъб за смартфони, компютри и таблети, който предлага 128 GB място за съхранение с функционалността за бърз трансфер на данни между до осем устройства по едно и също време. Дългият живот на батерията позволява непрекъснато предаване на видео до осем часа в комбинация с лек и компактен дизайн, който е идеален за съхранение в движение.

Технологии за днес и за бъдещето

Toshiba ще представи редица съвременни и предстоящи телевизионни технологии по време на тазгодишното изложение IFA, включително 21:9 5K телевизор със смарт споделяне на екрана, еволюция на персонализираната услуга за авто запис,MediaGuide Replayи 213-сантиметров (84”) огледален дисплей за домашно кино с качество, което поставя нови стандарти на зрителното изживяване. Сред иновативните технологии за дома се включват и дисплей за баня, който улавя жизнените сигнали на потребителя, предавани чрез мониторна гривна. Те ще бъдат допълнени и от огледални дисплеи, които ще показват времето и срещите на цялото семейство и дори ще имат възможност за видео разговор, докато сте в кухнята или в хола. Съществуващите моделни гами преносими компютри, телевизори, аксесоари и продукти за съхранение също ще бъдат изложени с възможността да отговорят на изискванията на всеки сценарий и всеки потребител.