kazam-tornado-348-worlds-thnnest-smartphone

С новото си предложение Tornado 348 британската компания Kazam ще покорява Европа – запознайте се със смартфона, който протяга ръка към титлата „най-тънък в света“. Устройството е с дебелина едва 5.15 мм и конкурира досегашните лидери в това отношение – Elife S5.5 и Elife S5.1 на китайския бранд Gionee, които са съответно 5.55 и 5.15 мм. За сравнение iPhone 6 например е с дебелина 6.9 мм, така че Tornado 348 явно ще е наистина много тънък.

Доколко точно тази характеристика е важна за потребителите е дискусионен въпрос, но устройството със сигурност изглежда доста елегантно. Смартфонът идва с 4.8 инчов Full HD дисплей, 8-мегапикселова камера и мощен осемядрен MediaTek процесор. Логично Kazam ще пусне телефона първо във Великобритания в средата на ноември, като цената му ще е 249 паунда.

ВИЖ ОЩЕ: Какво да очакваме от Apple днес

Любопитен факт е, че Kazam е създадена през юни 2013 г. от двама бивши служители на тайванската компания HTC. Въпреки че седалището на фирмата е в Лондон, голяма част от служителите й са в Китай, където се произвеждат и смартфоните, които Kazam продава. Амбицията на компанията е да се превърне в достойна конкуренция на големите играчи в бранша на европейския пазар – дали предложения като Tornado 348 ще й помогнат за постигането на тази цел предстои да видим.