Ако работата ви е свързана с писане и страдате от липса на стимул, то може би имате нужда от The Most Dangerous Writing App. Това е уебсайт/приложение за писане, който ви позволява да зададете колко време искате да пишете (от 5 минути до един час), след което ви оставя сами с текста, който е в главата ви. Задължително е обаче да го изплюете на клавиатурата и то без да спирате – ако в рамките на зададеното от вас време спрете да пишете за повече от пет секунди, текстът започва да избледнява, след което автоматично се изтрива.

Точно така – това е приложение, което ви стимулира да пишете като ви заплашва да затрие всичко, което сте написали до момента, ако се размотавате. Със сигурност сайтът не е подходящ за писане на сериозни материали като доклади и дисертации, но би свършил чудесна работа ако искате да свършите нещо, което отлагате от известно време.

Създател на The Most Dangerous Writing App е програмистът Мануел Еберт, а самият софтуер е с отворен код. Е, какво чакате? Започвайте да пишете!