Снимка: Корица на романът „The Martian“

Всички вече знаем за капсулата Orion и как тя ще послужи в бъдеще NASA да изпрати астронавти на Марс. На 4 декември Orion направи тестов полет в орбита около Земята, като на борда нямаше хора, за сметка на това имаше нещо друго и то доста интересно.

ВИЖ ОЩЕ: КРАЯТ НА ЕДНО ПЪТЕШЕСТВИЕ ИЛИ „ХОБИТ:БИТКАТА НА ПЕТТЕ АРМИИ“

На сбирка, на която Ридли Скот и сценаристите на филма по книгата „The Martian“, който Скот ще режисира, са обсъждали сценария, а самият режисьор е надраскал една интересна карикатура на предната страница. По думите на продуцента Саймън Кинберг, „Когато Ридли чете своите сценарии, той рисува върху тях. Той си е направо художник.“ Очевидно това своеволно начинание се е харесало на NASA, които подкрепят целия филм (и със сигурност по един или друг начин взимат участие) и присъстващият на място представител на космическата агенция е предложил тази страница с нарисуваните карикатури да бъде качена на борда на Orion за тестовия полет. Разбира се, това не е единственото нещо, което е полетяло в космоса на 4 декември – имало е също така предмети от Star Trek и „Улица Сезам“.

Автор на сценария за филма „The Martian“ е Дрю Годард, който ви е познат като сценарист и автор на филми като „Z-та Световна война“ (World War Z), „Хижа в гората“ (The Cabin in the Woods) и доста епизоди на „Изгубени“ (Lost). Продукцията вече е в ход – снимките са стартирали в Унгария, където Мат Деймън взима ролята на астронавта Марк Уатни. „The Martian“ ще видим някъде около 25 ноември догодина, когато е премиерната дата за САЩ.

Вижте как изглежда първата страница от въпросния сценарий. Рисунката, както казахме, е дело на Ридли Скот. Внимание, съдържа известно количество нецензурни английски думи!