Компанията за копаене на тунели на Илон Мъск сподели концептуална карта на тунелите, които планира да изкопае под Лос Анджелис. Напомняме, че The Boring Company в момента работят по 3-километров тестов тунел близо до Хоторн, Калифорния, с който да покажат, че технологията има бъдеще.

Както се вижда от картата по-долу, Мъск смята да свърже Шърман Оукс с летище Лонг Бийч, като по пътя тунелът ще се разклонява в отделни отсечки, водещи до редица други части на града.

Отбелязаната в червено отсечка е т.нар. “Първа фаза” от планирания строеж — 10 километров тунел, който The Boring Company ще използват за тестове на шейните и асансьорите за коли. Компанията споделя, че дори и тази част от тунела няма да е достъпна публично преди правителството и градската управа да дадат зелена светлина за това.

Снимка: The Boring Company

Напомняме още и как Илон Мъск смята, че тунелите ще работят: цялостната идея е облекчаване на изключително натоварения трафик в Лос Анджелис чрез преместването на част от него под земята. Шофьорите ще могат да качват колите си на асансьори, които да ги отвежда под земята. Там автомобилите се качват на шейни, които ги движат из тунелите със скорост от 240 км. в час. Освен това ще са налични и шейни с кабини за пътници без коли — нещо като метро, но с много по-висока скорост.