Tenda AC6 е един от най-достъпните на пазара домашни рутери за 4К стрийминг. Той може да бъде закупен за достъпната цена от около петдесет лева и благодарение на четирите си антени, осигурява голямо покритие и стабилна wi-fi връзка.

20191124_182101

Дизайн

Tenda AC6 се отличава със своя футуристичен и подчертано геймърски дизайн. Както вече споменахме, устройството притежава четири големи антени, които не са сменяеми. Антените могат да се насочват в различни посоки като две от тях работят в диапазона 2.4GHz, а другите две – в честотната лента 5GHz.

В предната част на рутера е разположен индикатор за LED статус с осем сини светодиода, които дават информация за състоянието на 2.4 G и 5G безжичните мрежи, към кои портове са свързани устройствата и др. 

В задната част на Tenda AC6 се намират четирите гнезда за кабелната мрежа, захранващ конектор, бутона за активиране/деактивиране на WiFi, както и бутон с двойна функционалност – WPS/Reset.

Отлична безжична мрежа

Тenda AC6 е много повече от обикновен нискобюджетен рутер. Доказателство за това са технологиите MU-MIMO и Beamforming +, които гарантират добро wi-fi покритие и стабилна работа. Тези две технологии в комбинация с мощния радиочестотен WiFi усилвател и четирите 5 dBi антени гарантират максимално покритие в целия апартамент. 

Чрез този рутер можете да имате пълноценно изживяване с 4K видео, онлайн игри и други приложения без смущения и прекъсване на връзката. Лимитираните 100 Mb/s WAN/LAN портове обаче правят невъзможно прехвърлянето на HD филми например. Ето защо устройството е подходящо най-вече за домашна употреба .

20191124_182027

Автоматично конфигуриране

Автоматичното конфигуриране, с което AC6 разполага, е една много полезна функция, особено за начинаещи потребители. Всичко, което трябва да направите, е да свържете WAN порта на стария ви рутер към LAN порт на AC6 и инсталацията ще се настрои автоматично. Рутерът може да се конфигурира лесно и с помощта на смартфон като се изтегли и инсталира приложението Tenda WiFi от Google Play.

Освен присъщите за всеки домашен рутер характеристики, Тenda AC6 притежава възможност за родителски контрол. Чрез тази функция можете да ограничите достъпа до  конкретни ресурси в мрежата, така че децата да бъдат предпазени от вредно за тях съдържание. В допълнение – можете лесно да конфигурирате мрежа за гости като заложите желани от вас ограничения за време и скорост.

Какво има в кутията?

Тenda AC6 се доставя с описание на основните характеристики, ръководство за потребителя и двегодишна гаранция. Освен устройството, в кутията ще откриете, захранващ адаптер и мрежов кабел. 

20191124_181942

Сподели
Предишна страницаРозов сняг в италианските Алпи
Следваща страницаНово приложение за iPhone предава движение, чрез сензори
Технологичен журналист от 1999 г. (nauka.offnews.bg, сп. Икономика, сп. Enterprise, в. БАНКЕРЪ, в. Computerworld и др.) и предприемач от 2007 година. Съсобственик е на уеб медиите Smartnews.bg, Avtora.com, Newbusiness.bg и Teenews.eu, както и собственик на Pixelmedia.bg, Uchi.bg, Kreativen.com, Smartage.bg, Projectmedia.bg, Stroimedia.bg, Vsichkikoncerti.com и др. Партньор е в няколко стартъп начинания и други бизнес проекти. Начинаещ автор на фантастични разкази и запален фен на Pink Floyd, Led Zeppelin, StarCraft, Half-Life, Джей Джей Ейбрамс, Уилям Гибсън, Дан Симънс, Стан Лий и Майкъл Крайтън.