Снимка: Elon Musk / Twitter

От известно време не сме чували нищо от Елън Мъск и компания. Този месец обаче предстои Парижкото Автомобилно Шоу и няма как Tesla Motors да не се включат.

Последната кола, представена от иноватора Мъск, видяхме миналата година, като тя предстои да бъде пусната в продажба. Това е елегантното SUV Model X. Няма да излъжа, ако кажа, че Елън Мъск е един от любимите ми изпълнителни директори и иноватори изобщо (наред със Сър Ричард Брансън), но това вече го знаете. Затова и днес ще ви съобщя една интересна новина, която по-скоро е под формата на тийзър.

Сутринта Мъск пусна интересна снимка в профила си в Twitter: рекламен плакат, съвсем леко загатващ предницата на нов модел електрически автомобил от компанията Tesla Motors. Постът гласи “Време е да представим D и още нещо”. Интересно, нали?

Абсолютно ясно е, че новият модел ще се казва Model D и ще е отрочето на Model S и най-новия Model X (тая игра с буквите ми харесва). Какво обаче е другото “още нещо”? Само можем да гадаем. Дали ще е някой нов ъпгрейд към съществуващите вече автомобили? Датата на старта за продажба на Model X? Нещо, свързано с така наречената gigafactory – мястото, където Tesla предстои да произвеждат новите партиди батерии за колите си? Или пък някое електрическо колело, което да пъхнете в багажника на своята Tesla? Едно знаем със сигурност – няма да е някоя кола, захранвана с водород. Знаем, че Мъск не ги обича.

Парижкото Автомобилно Шоу ще се състои след седмица, така че имаме още малко време да спекулираме и да се надяваме на поредната хубава изненада от Мъск и компания.