Ако ви е писнало от мейнстрийм кино продукции и искате да видите нещо различно, то „Swiss Army Man“ би бил един чудесен избор. В новия филм от студиото A24 („Ex Machina: Бог от машината“ и „Под кожата“) Даниъл Радклив (сагата „Хари Потър“) ще влезе в ролята на труп, който прави компания на корабокруширал на самотен остров млад мъж.

Вече би трябвало да се сещате защо този филм е различен – ролята на Радклив е необичайна; през целия филм действията му биват контролирани от героя на Пол Дано („Затворници“ и „Looper: Убиец във времето“) подобно кукла на конци. Трагикомедията на режисьорското дуо Даниълс – Дан Куан и Даниъл Шейнърт – показва как един човек, изправен пред вечно заточение, може да намери утеха в най-странните и неочаквани неща… като например труп, с който общува и съжителства – едновременно на този остров и в ума си.

Премиерата на „Swiss Army Man“ за САЩ е на 17 юни тази година. Не е ясно дали ще го видим и в България, но би било чудесно. Киното има нужда от стойностни и различни филми, които да ни разведрят от еднаквостта на днешните блокбъстъри.

2 Коментари

Comments are closed.