Android-5.0-Lollipop-745x483

Най-голямото вълнение на всички с Android устройства след официалното обявяване на най-новата версия на платформата Android 5.0 Lollipop, е ще я получат ли и те – и разбира се кога. Вторият въпрос е доста по-труден и направо си трябват ясновидски способности, за да му се отговори още сега, но първият не представлява чак такава мистерия.

Производителите малко по малко започнаха да задоволяват любопитството на потребителите, които разполагат с техни устройства. До момента плановете си за Android 5.0 Lollipop разкриха Sony, HTC и Motorola, така че ако сте с техен модел, то следващите редове ще ви бъдат изключително любопитни и полезни.

Първият продукт на Sony, който ще се сдобие с новата версия, е Sony Z Ultra Google Play Edition. Кога точно ще се случи това все още не е ясно, но със сигурност ще е преди останалите модели на компанията, за които срокът е „началото на 2015-та“. А тези модели са: Xperia Z, Xperia ZL, Xperia ZR, Xperia Tablet Z, Xperia Z1, Xperia Z1S, Xperia Z Ultra, Xperia Z1 Compact, Xperia Z2, Xperia Z2 Tablet, Xperia Z3, Xperia Z3v, Xperia Z3 Compact и Xperia Z3 Compact Tablet.

Виж още: Статуя с близалка грейна пред централата на Google

Отиваме към Motorola – компанията, която миналата година изненадващо доста бързо обнови някои от моделите си с Android 4.4 KitKat, така че нищо чудно да не се бавят много и с Lollipop. Ето кои влизат в списъка на гласените да получат новата версия: Moto X (първо и второ поколение), Moto G (първо и второ поколение), Moto G с 4G LTE, Moto E, Droid Ultra, Droid Maxx и Droid Mini.

HTC също сподели плановете си кои нейни модели ще бъдат ъпдейтнати с Android 5.0 Lollipop, като за два от тях дори даде конкретен срок: до 90 дни, след като Motorola получи окончателната версия от Google. Тези два модела са HTC One (M7) и HTC One (M8). За още два също бе съобщено, че ще имат Lollipop, но все още без да се уточнява кога – HTC One mini и HTC One mini 2.

Очакваме информация и от останалите производители на устройства, работещи с най-популярната мобилна операционна система, и ще ви информираме своевременно за техните планове, свързани с Android 5.0 Lollipop.

Сподели
Предишна страницаКакво ново идва с OS X Yosemite
Следваща страницаТъжният клоун Puddles Pity Party изпълнява „Hallelujah“
От години работи в сферата на медиите, рекламата и маркетинга. Интересува се от всичко ново, любопитно и креативно, както и от начина, по който динамичните промени и развитието на технологиите в съвременния свят се отразяват на хората.