solar-weather

С над 2 милиона сваляния за iOS, Solar Weather най-сетне дебютира в Google Play преди около две седмици. Разбира се, то е едно от многобройните приложения, показващи прогнозата за времето, но се отличава с изчистен дизайн и интуитивно меню.

Основният екран показва информация за дата, час, местоположение и температура. Цветовете дават усещане за времето и часа – дали е облачно или слънчево, както и дали е изгрев, залез или обед. С приплъзване получавате достъп до допълнителна информация и настройки.

Плъзгане надолу показва прогнозата за следващите три дни. Същият жест нагоре ще ви покаже подробна прогноза за следващите 24 часа, придружена с анимации за дъжд или сняг и промени в цвета според това коя част на деня е. Приплъзване от дясно на ляво ще ви отведе до настройките, където можете да въведете нови градове или да разгледате вече запаметени такива. Двойно почукване на екрана извежда информация за всички запазени местоположения едновременно. За съжаление липсва уиджет или поне информация за температурата, която да се извежда в уведомителната лента.

Напълно безплатно, без реклами и банери, и с учудващо приятен минималистичен дизайн, това е едно от най-приятните приложения в Google Play.