Snapdragon-Qualcomm

Qualcomm обяви финансовите си резултати за първото тримесечие на фискалната 2015 година, като за този период компанията е отчела приходи на стойност 2 милиарда долара, a оперативните приходи са 2.1 милиарда щатски долара. Производителят прогнозира спад за втората половина на фискалната година и причината за това е очакване, че процесорът Snapdragom 810 няма да бъде в следващия флагман на голям клиент.

ВИЖ ОЩЕ: SAMSUNG С НОВ СМАРТФОН ОТ НИСЪК КЛАС – GALAXY J1

Qualcomm не разкри повече детайли, но най-вероятно става дума за Samsung. От няколко седмици има спекулации, че корейската компания няма да исползва Snapdragon 810 за Galaxy S6, а наскоро стана ясно, че причината за това не е, защото чипът прегрява, а просто защото Samsung иска новият хай-енд смартфон да бъде ексклузивно с осем-ядрения Exynos 7420 процесор. Изявлението на Qualcomm най-вероятно може да бъде прието като потвърждение.

Вече има представени устройства с новия Snapdragon 810 – LG G Flex 2, както и Xiaomi Mi Note Pro. Други големи производители също ще заложат на новия чип, но едва ли ще могат да компенсират липсата на Samsung. Очаква се Galaxy S6 да бъде представен на 2 март в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона, така че няма да чакаме още дълго, за да разберем какво всъщност е било решението на Samsung.