smart-news-weekend

Добре дошли в седмичния обзор на Smart News!

Най-интересното и важно от света на технологиите, културата и обществото, коeто не трябва да пропускате, сме включили в нашия обзор на изминалата седмица. Всеки уикенд подбираме топ статиите, с които може да запълните свободното си време през почивните дни. Сега е моментът да наваксате, ако сте пропуснали някоя от тези – приятно четене!

 

ТЕХНОЛОГИИ

Ревю на YotaPhone 2

YotaPhone 2 Review Cover

В света на мобилните телефони сякаш все по-малко започнахме да виждаме някакви истински иновации и промени, даващи едно наистина ново преживяване. Повечето неща, които ни се показват в последно време, са минимални подобрения, но има и компании, които правят и нещо повече. Те са много по-малки от Apple, нямат продажбите на Samsung и не са толкова известни като Sony. Те са руска компания, която преди време направи нещо скандално, а наскоро реши да го повтори. Да, това е YotaPhone 2.


 

Концепция на iPhone 7 представя интересни дизайнерски промени

Fan-made-Apple-iPhone-7-renders-7През последните седмици започнаха да се появяват различни мнения за това какъв флагман ще предложи Apple през 2015 г. – едни смятат, че компанията ще продължи старата система, пускайки нов iPhone със сходен дизайн (6s), но с леки подобрения, други пък твърдят…

 

 

 

 

 

 


 

Все повече Android потребители в Европа си купуват iPhone

iPhone-6-Plus-CoverНамеренията на Apple да привлече все повече Android потребители към iOS дават добри резултати в Европа. Ново проучване на Kantar WorldPanel показва, че през първото тримесечие на 2015 г. почти 33% от новите покупки на iPhone са реализирани от Android потребители.

 

 

 

 

 

 


 

Sony ще ви позволи по-лесно да инсталирате различни OS

Sony-Xperia-Z1-Compact-Picture-21Когато решите да инсталирате друг софтуер на своето старо Android устройство, ще изпитате доста главоболия, освен ако не сте се специализирали. Това е и причината много хора да се отказват от начинанието, въпреки че телефонът им е с изтекла гаранция и са решили да експериментират.

 

 

 

 

 

 


 

ZTE представи официално Nubia Z9

zte_nubia_z9_eliteZTE представи официално Nubia Z9 в Пекин. Смартфонът е с 5.2-инчов 1080р 2.5D панел, около който има изключително тънка рамка (само 0.8 мм). Тя е направена по специална технология и отразява изображенията от дисплея, създавайки  илюзията за екран от край до край.

 

 

 

 

 

 


 

Български проект в Kickstarter потръгна успешно

simple-co2-monitor-kickstarterРядко виждаме български проекти в платформите за набиране на средства като Kickstarter или Indiegogo, още повече успешни такива. Може би рядко тук някой се престрашава да опита финансиране на своя идея по този начин, но не и Владимир Савченко…

 

 

 

 

 

 


 

Android M ще бъде представен на Google I/O след няколко дни

Android-MAndroid M ще е следващата версия на мобилната опрационна система на Google. Това е логичното продължение, след като компанията върви по азбучен ред, а Android L бе версията, която видяхме миналата година. Това бе тихичко прошепнато в графика на следващата голяма конференция…

 

 

 

 

 

 


 

Изтекоха част от спецификациите на следващия Nexus

Motorola-Nexus-6-Picture-7В началото на март започна да се спекулира, че Google е избрала Huawei за производиството на следващия Nexus, наследникът на 6-инчовия Nexus 6 от Motorola. Сега в Weibo се появиха спецификациите на устройството, но няма как да гарантираме достоверността на информацията…

 

 

 

 

 

 


 

Новите SD и microSD карти на Samsung ще прехвърлят по-бързо файлове

ProEvo_Main_1-e1430735712610-710x502Samsung обяви две нови SD и microSD карти, които ще позволяват по-бързото прехвърляне на файлове. Първата от тях е линията Pro Plus, имаща по-бърза скорост на четене/писане – до 95MB/с и 90MB/с респективно. Този модел има вариант с 32 и 64GB, като Samsung казва…

 

 

 

 

 

 


 

Най-големите германски производители на коли искат да купят HERE Maps

here mapsИма голяма вероятност услугата HERE Maps да не отиде в ръцете на Facebook, Apple или друга американска компания, а да се насочи право към Германия. Три германски производители на коли искат да купят продукта на Nokia, пише The Wall Street Journal.

 

 

 

 

 

КУЛТУРА

Големият град: Живей така, че след това да не съжаляваш

Kristina-Aleksandrova-The-Big-City

Какво виждате, когато погледнете света около вас? Забързани хора, големи градове, смяна на сезони и живот, който не винаги оценяваме. А какво виждате, когато си затворите очите? Може би нищо, но погледнете пак. Със затворени очи животът може и да е малко по-хубав, по-прост, и тогава може би ще видите всичко по един друг начин. Добре, отворете си очите. Няма време, трябва да бързаме, да работим, да ставаме всяка сутрин, защото имаме проблеми и сметки за плащане и кола за ремонт. Хайде, отворете ги!


 

„Absolutely Anything“ ще е една забавна комедия

absolutely-anything-trailer-screenshotКакво става, когато дадеш на режисьорa на култовата поредица „Monty Python“ да режисира модерна комедия? Става абсолютно всичко. Не, не! Така се казва новата британска комедия – „Absolutely Anything“, в която Саймън Пег ще влезе в ролята на човекa, от който зависи съдбата на планетата Земя.

 

 

 

 

 

 


 

Полово неутрално обръщение може да бъде добавено в речника на Оксфорд

oxford-english-dictionaryВ XXI век отношенията между хората се променят и причисляването на отделни индивиди към определен пол вече става проблем. Не всеки желае да бъде припознат конкретно като мъж или жена и това е популярно от няколко години насам.

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙ ТОВА ВИДЕО

 

 

ПОЗДРАВ