Обзор

Добре дошли в седмичния обзор на Smart News!

Най-интересното и важно от света на технологиите, културата и обществото, коeто не трябва да пропускате, сме включили в нашия обзор на изминалата седмица. Всеки уикенд подбираме топ статиите, с които може да запълните свободното си време през почивните дни. Сега е моментът да наваксате, ако сте пропуснали някоя от тези – приятно четене!

 

ТЕХНОЛОГИИ

Ревю на LG G Flex 2

LG G Flex 2 Cover Review

LG винаги e била еднa от малкото компании, която експериментира и се старае да предложи нещо интересно. Подобно на Samsung, която на майтап пусна Galaxy Note и все пак успя да го наложи като един от най-добрите телефони, LG се опитва да направи нещо подобно с G Flex серията, като тази година пусна второ поколение от този уникален телефон. Дали ще успее да направи нещо голямо, все още е рано да се каже, но определено LG G Flex не успя да постигне някакъв невероятен рекорд, ако трябва да говорим за продажби. Сега LG G Flex 2 е на старта и всички очакваме да видим как ще се представи.


 

Какво всъщност е Internet of Things

internet-of-things

В днешно време интернет е съставен от компютри, сървъри и уеб сайтове, които от своя страна вървят на сървъри. Всичко това е свързано помежду си чрез протоколи и позволява ползването на услуги – от използването на e-mail, до гледането на YouTube клипове, навигация и дори достъп до социални мрежи през смартфона ви. Рано или късно, начинът по който се свързваме с интернет, както и едни с други, ще се промени. Затова ще спомогне така нареченият Internet of Things, за който разбрахме, че се планира преди известно време. Това няма да бъде някакъв вид услуга – това ще е новият интернет.


 

Olio е един различен умен часовник

olio-smart-watch-3Може да се каже, че пазарът на смарт устройства е залят от всякакви видове часовници, спортни гривни, с метални каишки, с кожени, от неръждаема стомана, златни и т.н.

 

 

 

 

 

 


 

Моделите на Galaxy S6/S6 Edgе с 32GB ще предлагат само 23GB свободно място

Samsung Galaxy S6 Picture 7Galaxy S6 и S6 Edge бяха представени в началото на март и може би повечето от вас вече обмислят покупката на един тях, но трябва да внимавате с избора си, особено когато става дума за вградена памет.

 

 

 

 

 

 


 

Хакване на компютър с помощта само на топлина е възможно

computer-heatПротивно на всички вярвания, за да се откраднат данни от даден компютър, не е необходимо той да е свързан с интернет. Машините, които не са част от глобалната мрежа – такива, които са в затворена мрежа или са изцяло самостоятелни – се наричат air-gapped systems.

 

 

 

 

 

 


 

Filters е приложение за обработка на снимки с над 800 филтъра

filters-iconFilters е ново приложение за iPhone, което предлага доста възможности за всички любители на мобилната фотография. То беше пуснато вчера на цена от 0.99 долара и е дело на независимия дизайнер и разработчик Майк Ръндел.

 

 

 

 

 

 


 

Може да видим сгъваем смартфон от Samsung още през 2016

samsung-6-640x0Samsung и LG са производителите, които имат страхотен напредък по отношение на дисплеите – имаме G Flex и Flex 2, както и Galaxy Note Edge и Galaxy S6 Edge. Двете компании не са приключили с иновациите в тази област и разкриха плановете си пред Business Korea…

 

 

 

 

 

 


 

Google Play Books вече е налична за България и още няколко държави

Google Play BooksGoogle наскоро актуализира своята страница, където може да намерите пет нови имена, които ще бъдат включени в Google Play Books услугата. Списъкът включва България, Хърватия, Исландия, Словения и Словакия, които вече трябва да имат достъп до услугата.

 

 

 

 

 

 


 

Lazyboard е клавиатура за мързеливи потребители

Lazyboard-androidПотребителите често използват текстовите съобщения като средство за комуникация. Вече има и много емотиконки, изразяващи нашето настроение, без да се налага да пишем излишно. За мързеливите от вас вече има Android приложението Lazyboard с готови за изпращане думи…

 

 

 

 

 

 


 

Тази година може да видим три нови модела iPhone

iphone-6c-rumor-back-frontDigitimes не са познати като най-достоверните източници на слухове, свързани с мобилните технологии, но имат някои точни попадения. Затова днес ще погледнем това, което имат да ни кажат, пък било то и изпод вежда. Според тях Apple не е зарязала напълно линията iPhone C…

 

 

 

 

 

 


 

Как да спестим вода само като ползваме това уникално кранче

Faucet-Design-Saves-WaterСимин Чиу, студент по дизайн в Кралския колеж по изкуствата в Лондон, е създател на уникалния и луксозен вид кранче, което е истинско дизайнерско и технологично творение. Освен това, чрез него ще се пести вода по начин, който не сте и вярвали, че ще намали сметката ви.

 

 

 

 

 

 


 

Facebook Messenger вече е нещо повече от чат приложение

facebook-f8-event-messenger-1Може би някои от вас са си мислели това, още когато Facebook активира възможността да правите видео и аудио обаждания през приложението Messenger, към което компанията изцяло мигрира чата си миналата пролет.

 

 

 

 

 

 


 

А ако можеше да имаме прозрачни соларни панели?

bloomberg video screenshotСлед време изкопаемите ресурси на нашата планета ще се изчерпат, или поне тези, които можем да извлечем. Тогава ще трябва да се обърнем към алтернативните, възвръщаеми източници на енергия, главният от които е Слънцето.

 

 

 

 

 

КУЛТУРА

Handiii е изключително подвижна и евтина механична протеза

exiii-handiii-prosthetic-handКонференцията SXSW за тази година все още не е приключила, но от там се появиха доста интересни концепции и продукти. Един от тях е изобретение на японската компания Exiii, базирана в Токио. Джаджата се нарича Handiii и е едно от най-добрите постижения в сферата на механичните протези.

 

 

 

 

 

 


 

Художник рисува портрети само с очите си

eye-drawing-6Може да се каже, че рисуването е хореографиран танц между мозъка, очите и ръцете. То изисква координация на трите части, за да може на листа да се пренесе това, което умът вижда. За съжаление, не всички сме надарени с този талант и много честно ръката не рисува точно…

 

 

 

 

 

 


 

Ето какво се случва с ембрионите на майките, които пушат по време на бременност

baby-Smoking32-mother-above-NS32-belowВредните последици от тютюнопушенето по време на бременност се виждат по лицата на ембрионите, показва ново проучване. Използвайки висококачествени изображения на ембрионите в утробата, изследователите смятат, че може да се видят разликите в…

 

 

 

 

 

ГЛЕДАЙ ТОВА ВИДЕО

 

 

ПОЗДРАВ