Fitbit Ace LTE: първият смарт часовник на Google за деца

Първият умен часовник на Fitbit за деца се фокусира върху игрите и безопасността. Той разполага с вградена аркада с разнообразие от игри, които едновременно наблягат на движението и насърчават децата да си правят почивки, за да отключат повече за игра. Часовникът ще следи активността на детето, докато играе през целия ден. Вече е достъпен за предварителна поръчка и ще се появи в магазините след 5 юни.

Възрастови групи

Fitbit Ace LTE е насочен към деца на възраст между 7 и 11 години. Google (компанията майка на Fitbit) очаква, че и деца на 5 или 6 ще могат да го използват. Допуска се, че и младите тийнейджъри все още може да го намират за ангажиращ.

Цената от $229 на Fitbit Ace LTE е рязко увеличение от $79 Fitbit Ace 3. Докато Ace 3 е сравнително прост фитнес тракер за движение и сън, Ace LTE е много по-здраво преносимо устройство, изградено върху хардуера и софтуера на Wear OS на водещия Pixel Watch 2.

За да извлечете максимума от Ace LTE, трябва да се регистрирате. Месечният абонамент за Fitbit Ace Pass е на стойност от $9,99. Той включва LTE услуга и позволява обаждания и текстови съобщения през часовника, както и проследяване на местоположението чрез GPS сигнал и Google Maps. Без абонамент Ace LTE е ограничен до основно движение и проследяване на стъпки.

Родителите могат да настроят часовника с помощта на приложението Fitbit Ace. То е достъпно за Android и iOS. Абонатите могат да наблюдават активността и местоположението на детето си, както и да се обаждат и изпращат текстови съобщения на часовника чрез приложението. Родителите могат също да зададат доверени контакти като баби и дядовци, братя и сестри, които след това могат да изпращат съобщения и да се обаждат на часовника. Последният поддържа до 20 доверени контакта.

Активност чрез игри

При стартирането на аркадна игра, Fitbit Ace LTE ще дава възможност за избор между шест варианта. Google обещава редовни попълнения в бъдеще.

Едно от презентираните приложения е Smokey Lake. Това е игра за виртуален риболов, която използва 3D сензор за движение от екрана на часовника. Оглеждате езеро, докосвате мястото, на което искате да хвърлите, и след това имитирате действието. Часовникът ще вибрира, когато рибата кълве. Навийте ръката си, за да я приберете. След няколко рунда часовникът ще ви подкани да си починете от играта и да спечелите точки за движение, за да съберете повече стръв.

В Pollo 13 може да използвате движение, за да насочите курса на пиле във ван по протежение на състезателна писта. Часовникът също ви насърчава да правите почивки по време на тази игра, за да повишите нивото.

Активност и още нещо

Освен игрите, часовникът показва проследено движение с анимирана змия, която действа като пръстен за активност. Тя пълзи по външния ръб на дисплея на часовника, за да илюстрира напредъка и има разнообразие от анимации, за да се отбележи постигането на дадена цел.

Ace LTE разполага с вграден герой, наречен Eejie. Той става по-щастлив и по-здрав с повишаване на активността. Изпълнението на целите за дейност също ще печели билети за аркадни игри. Така децата могат да персонализират своя Eejie с нови дрехи и декорации за неговия цифров дом. Малките потребители могат да споделят Eejies с приятели (с родителско разрешение), за да видят своите декорирани домове.

Fitbit Ace LTE няма да има приложения или реклами на трети страни. Почти всички персонализации се печелят чрез дейност, но някои специални елементи ще бъдат заключени зад уникални, сменяеми каишки за часовници на цена от $34,99 за брой. Всички артикули се отключват веднага щом каишката се свърже с часовника, така че децата могат да споделят каишките с приятели, за да отключват предмети, без да е нужно всеки да купува такава.

При пускането на пазара можете да закупите две издания на Ace LTE, разграничени от групата: Mild с група Strange Arcade или Spicy с група Moovin.

Сърдечен хардуер

Като всеки детски тракер, който си заслужава вниманието, Ace LTE е устойчив на изпускане и пръски. Екранът е покрит с издръжливо Gorilla Glass. Часовникът може да бъде потопен във вода до 30 см. Той обещава 16 часа живот на батерията, което е доста по-малко от 24-часовата батерия на Pixel Watch 2. Часовникът няма проследяване на съня, тъй като децата се насърчават да го зареждат през нощта, вместо да го носят.

Що се отнася до другите спецификации, екранът има 333 пиксела на инч. Той разполага с различни сензори, включително акселерометър, висотомер, сензор за околна светлина, жироскоп, магнитометър и оптичен сензор за сърдечен ритъм. Те следят активността по време на 3D игрите и захранват четири основни фитнес показателя: изкачване на етажи, лека активност, умерена активност и стъпки.

Контрол и управление

Родителите се нуждаят от акаунт в Google и трябва да настроят такъв за детето си чрез Google Family Link. Данните се предават чрез облака, но Google автоматично ги изтрива на 35-дневна база и обеща никога да не ги използва за реклами. Часовникът също така има функция School Time, която може да бъде насрочена за определени часове, за да деактивира достъпа до игри, като същевременно поддържа текстови съобщения, обаждания и проследяване на активност активни.