iOS 12 на Apple въвежда Siri Shortcuts – лесна и удобна употреба

Приложението ви позволява да автоматизирате задачите и процедурите на вашия iPhone или iPad. В него може да намерите предварително създадени преки пътища или да създадете свои собствени команди. Може да правите всичко – от възпроизвеждане на песен в Spotify до намиране на елемент в Amazon или Target.

Как да избегнем досадната рутина

По колко пъти ви се налага да правите едни и същи действия ежедневно? Досадно е да повтаряме нещо отново и отново. Малко използваната функция в iOS 12 означава, че не е необходимо да сте разработчик на приложения, за да създадете нещо полезно на телефона си. Новото приложение за преки пътища може да го направи за вас.

Shortcuts от App Store

Siri Shortcuts е една от най-добрите характеристики на iOS 12. Това е функция, която може да ви помогне да автоматизирате задачите и да намалите необходимите стъпки за конкретно действие. Приложението Shortcuts не е предварително инсталирано. Ще трябва да го изтеглите от App Store. В него може да добавяте предварително създадени преки пътища или да създавате свои собствени команди.

Ето пет бързи бутона, които са наистина полезни:

1. Има един пряк път, който ще привлече повече внимание от всеки друг. Полицейският пряк път. Създаден от Робърт Петерсен, той поставя телефона ви в режим “Не ме безпокойте”, изпраща текстово съобщение, че сте се оттеглили. Това е чудесен пример за силата на преките пътища.

2. Искали ли сте някога бързо да потърсите продукт в Amazon или Target? С този пряк път може да сканирате баркод и автоматично да търсите продукта онлайн. Към момента може да се използва в Amazon, Target и Walmart.

3. Следващият Shotrcut е на вниманието на потребителите на iPhone, които искат да използват Google Асистент. Сега Siri поддържа Google Assistant и може само чрез гласова команда да комуникирате с него, което е от голяма полза, ако използвате асистента за интелигентен контрол на дома.

Следващите бързи команди са чудесни за хора, които използват телефона си за музика и видео.

4. Прекият път на Play Spotify Track ви позволява да помолите Siri да пусне песен в Spotify, вместо Apple Music. Просто стартирате прекия път и казвате името на песента. Телефонът ви ще стартира Spotify.

5. И накрая, но не на последно място, Shortcut в контекста на YouTube ви позволява да продължите да възпроизвеждате видеоклип, докато използвате телефона си. За тази цел са необходими приложенията YouTube и Google Chrome. В приложението YouTube кликнете върху споделяне и след това изберете пряк път от Siri. Следваща стъпка е влизане в центъра за управление и натискане възпроизвеждане във фонов режим. За да работи това, е необходимо да влезетв в Chrome.

Това са само част от начините за автоматизиране, които съществуват. Можете да намерите повече в галерията с приложения за преки пътища. В зависимост от приложението, Siri може да предложи команда или функция, която използвате често. Като изпращане съобщение на приятел или настройване на аларма. Истинската сила на Shortcuts идва от създаването на ваши собствени команди.

Приложението също така ви позволява да комбинирате двйствия за завършване на команда. За пример ще създадем основен пряк път, който търси GIF и го копира в клипборда. В апликацията преки пътища натиснете “създаване на shortcut”. След това добавете действието Copy to Clipboard. Това ще ви позволи бързо да търсите GIF и да го копирате в клипборда. Може да си добавяте персонализирани преки пътища към Siri или дори на началния екран.

С малко бърникане и някои изследвания можете да създадете наистина мощна команда. Тъй като повечето разработчици на приложения поддържат преки пътиша, потребителите ще могат да направят още повече с това уникално приложение.