sharp_factory

През последните няколко години Sharp се превърна в ключов доставчик на дисплеи за различни продукти на Apple. Поради нарастващото търсене една от фабриките на Sharp, разположена в Камеяма, Япония, обслужва единствено Apple.

Според последна информация Sharp има желание да доставя дисплеи и на други клиенти, като за целта компанията има намерение да купи част от оборудването, което е разположено в фабриката. Японската компания е готова да плати приблизително $293 милиона, за да завърши сделката. Изглежда че ръководителите на Apple са готови да се съгласят, но при едно условие – Sharp няма да има право да произвежда или доставя панели за Samsung, най-големия конкурент на пазара на смартфони и таблети.

Samsung сами произвеждат своите OLED дисплеи, но голяма част от техните продукти (особено предложенията в ниския клас) използват LCD дисплеи и евентуално партньорство със Samsung може да бъде доходоносно и за двете компании. Ще бъде наистина интересно да проследим как ще се развие този казус и какво ще бъде решението на Sharp.