iPhone 15 идва със седем нововъведения

Новите надстройки за моделите iPhone 15 Pro и Pro Max включват USB-C порт заедно с нов персонализиран бутон за действие. Той замества превключвателя за заглушаване. Телефонът идва с по-тънки рамки и по-лек дизайн благодарение на титаниевата конструкция.

Apple добавя по-ефективен A17 Pro процесор към устройството, заедно с по-бързо USB-C зареждане в сравнение с базовия iPhone 15. В допълнение към 48MP основна камера, iPhone 15 Pro Max идва с 5x телефото камера.

Новият iPhone 15 има чип A16, който Apple стартира с 14 Pro. Докато iPhone 15 ще се предлага в размер от 6,1 инча, iPhone 15 Plus ще разполага с 6,7-инчов дисплей. И двата идват с 48MP основна камера, целодневен живот на батерията и второ поколение ултрашироколентов чип.

6,1-инчовият iPhone 15 Pro започва от $999, докато 6,7-инчовият iPhone 15 Pro Max ще струва поне $1199. Новите телефони ще бъдат налични за предварителна поръчка от 15 септември и ще започнат да се доставят след 22 септември.

Повишена производителност за Apple Watch Series 9

Watch Series 9 се гордее с ултрашироколентов чип и надграден S9 процесор. Това позволява живот на батерията поне един ден. Часовникът разполага и с жест за двойно докосване. Това включва два пъти докосване на показалеца и палеца. Така може да отговаряте на повиквания или да отлагате аларми.

Watch Series 9 ще се предлага в нов розов цвят заедно с опции за корпус от неръждаема стомана. Освен това Apple се отказва от кожените каишки за часовниците с цел да се намали въглеродния отпечатък върху планетата.

Apple Watch Ultra 2

Компанията показа своето второ поколение Apple Watch Ultra. Подобно на Watch Series 9, той ще се предлага с ултрашироколентов чип и S9 процесор, който позволява жеста с двойно докосване. Новият Watch Ultra 2 ще се подвизава с дисплей с 3000 нита, като същевременно ще има 72 часа живот на батерията с едно зареждане в режим на ниска мощност.

Apple показа и нов циферблат. Последният е наречен Modular Ultra. Той използва външните ръбове на дисплея.

USB-C към AirPods Pro

В допълнение към iPhone 15, който получава USB-C порт за зареждане, Apple обяви и новите AirPods Pro. Те вече ще се доставят с USB-C калъф за зареждане. Компанията ще започне да доставя и своите кабелни EarPods. Ще можем да зареждаме Apple Watch и AirPods Pro през iPhone 15.

Apple разкри кога ще пусне следващия си кръг от актуализации за iOS, watchOS, iPadOS и macOS. Датата за iOS 17, watchOS 10 и iPadOS 17 е 18 септември, но macOS Sonoma остава за 26 септември.

Пътна помощ чрез сателит

Диалоговият екран за Пътна помощ на iPhone 15 ще изпраща кратки съобщения, когато е извън обхвата на клетъчната мрежа. Apple разширява своята функция Emergency SOS чрез сателит, за да включи пътна помощ. Сега потребителите могат да изпращат текстови съобщения на Пътна помощ, за да получат асистенция при спукана гума, заседнало превозно средство и др. Услугата ще бъде безплатна за първите две години с iPhone 15.

Както се очакваше, iPhone 15 не беше единственото голямо разкритие, което Apple направи по време на представянето. От актуализирана гама смарт часовници до преминаване към USB-C зареждане, това е обобщение на всички важни съобщения.

Сподели
Предишна страницаБезопасно замразяване на корали
Следваща страницаЗеметресения на Луната
Технологичен журналист от 2012 г. със сериозен опит в отразяването на новини за софтуер, мобилни технологии, мобилни приложения. Има в активите си стотици статии по теми като 3G, 4G, 5G, приложенията за iPhone, Android и други популярни платформи, както и множество други сфери.