samsung windows

Samsung може да няма голям успех със смартфоните с Tizen, но корейската компания отново ще заложи на Windows Phone. Според информация, излязла в корейските медии, технологичният гигант тества стабилността на Windows Phone 8.1, защото планира да пусне по-евтини устройства през 2015 г. Според неназован източник, който работи по този проект,  Samsung изпълнява пилотни програми за стабилността на софтуера и е заинтересувана от бизнеса и промотирането на продукти с Windows.

ВИЖ ОЩЕ: 10 ПОЛЕЗНИ ФУНКЦИИ В GMAIL

Последният Windows Phone, който компанията пусна, беше Samsung ACTIV SE, предлагащ характеристики на флагман за феновете на тази операционна система, но той излезе на пазара през април. Това, което спира следващия проект е съдебният спор между Microsоft и корейците за лицензионни възнаграждения. Миналия октомври американската компания заведе дело срещу Samsung за 6.9 милиона щатски долара, лихвата върху сумата, която Samsung всяка година трябва да изплаща на Microsoft. Както знаете, софтуерният гигант получава доста приходи от Android устройства, включително и тези произведени от Samsung. Двете компании подписаха договор през 2011 г., в които съгласуваха условията, но Samsung отказа да продължи тази практика, твърдeйки, че Microsoft няма право да настоява старите правила да се запазят и да държи изплащане на лихва при закъснели плащания, заради покупката на Nokia.

Анонимният източник твърди, че производството на новото Windows Phone устройствo под марката Samsung зависи дали двете компании ще успеят да се договорят и да прекратят съдебните спорове. Ако това се случи, ще видим новия модел най-рано през третото тримесечие на тази година. „Microsoft знае, че Samsung има безспорни предимства в областта на маркетинга и разбира, че тя ще бъде от полза за насърчаването Windows телефони. Samsung също знае това.  Двете компании все още се опитват да намерят решение.“, каза източникът.

Сподели
Предишна страница10 полезни функции в Gmail
Следваща страницаДнес Samsung официално представи Galaxy A7
Владислава Колчева е активен блогър и редактор в Smart News. Работила е като журналист във в. "Стандарт", като преди е заемала същата длъжност в "24 часа". Покрива теми от света на технологиите, социалните медии и комуникациите, а интересите й включват психология, маркетинг и реклама.