Минаха два месеца откакто Samsung Pay беше пусната на територията на Корея. Мобилната разплащателна система на Samsung изглежда се радва на голям успех, тъй като беше обявено, че потребителите, използващи я вече са над един милион.

Въпреки, че за старта на Samsung Pay бяха необходими няколко месеца, корейците набират популярност и вървят по стъпките на Apple, с някои изключения. Към момента Samsung Pay е налична само за Корея. Също така, предимството на Samsung е в това, че те поддържат Magnetic Security Transmission. За разлика от Apple Pay, която може да се използва в магазини, които поддържат само NFC безконтактни плащания, Samsung Pay може да се използва във всеко място, където плащания могат да се правят както с NFC, така и с магнитни swipe карти.

Към момента данните от използването на Samsung Pay в Корея са добри – на ден там се правят по повече от 100 000 плащания, като стойността им е скочила от 705 000 на 1,8 милиона долара на ден. Общата стойност на мобилните плащания със Samsug Pay откакто услугата стартира, са на сойност над 100 милиарда долара.