Много компании представиха умен часовник, но що се отнася до дизайн Moto 360 събра най-много положителни коментари от страна на потребителите. Причината за това бе неговата кръгла форма, характерна за станадртните часовници, с които сме свикнали.

ВИЖ ОЩЕ: GOOGLE TRANSLATE ВЕЧЕ МОЖЕ ДА ПРЕВЕЖДА ЗНАЦИ И РАЗГОВОРИ В РЕАЛНО ВРЕМЕ

Samsung вече има няколко носими устройства в портфолиото си, които предлагат доста добри функции, но се спекулира, че корейците работят по часовник с кръгла форма. LG също пусна устройство с такъв дизайн – G Watch R, но то скоро може да се изправи пред сериозна сериозна конкуренция. Новият умен часовник на Samsung (SM-R720) носи кодовото име „Orbis“. Той ще бъде доста различен от това, което Samsung е представяла до момента.

Orbis ще е с много по-стилен, кръгъл дизайн и ще се управлява от въртящ се пръстен около самия дисплей, който ще се грижи за един от големите проблеми при умните часовници – работата с толкова малък екран. Orbis ще има пауър бутон с формата на коронка, но все още не е ясно как точно ще изглежда това. Операционната система, разбира се, ще е Tizen.

Колегите от SamMobile пишат, че технологичният гигант планира да представи Orbis на Световния мобилен конгрес (MBC), който ще се проведе в началото на март. Samsung е патентовала този дизайн за умен часовник още през 2013 г., така че не е изненадващо, че той скоро може да види бял свят. Е, да се надяваме, че няма да ни се налага да чакаме по-дълго.