xiaomi-mi-band-en

 

По време на представянето на своя нов флагман Mi 4 китайският производител Xiaomi използва патентованата от Стив Джобс фраза “още нещо” (one more thing) и показа Mi Band – първия фитнес аксесоар на марката.

По дизайн и функционалност Xiaomi Mi Band прилича на повечето подобни продукти на пазара. Устройството има формата на гривна и ще бъде налично в няколко пъстри цвята и материала, като основната функционалност остава непроменена. Mi Band следи фитнес активностите на потребителя като ходене и тичане. Устройството няма дисплей, но поддържа вибрация, която може да бъде използвана като умна аларма – в зависимост от цикъла на сън на потребителя, тя се активира в най-подходящия момент, така че след събуждането той да се чувства свеж и отпочинал.

Mi-Band.002

Когато Mi Band е в близост до сдвоено устройство, потребителят ще може да отключи смартфона си, без да трябва да въвежда своята парола. Подобно на повечето фитнес аксесоари Mi Band е водоустойчив, но за разлика от тях има живот на батерията до 30 дни. Все още не е ясно кога точно Xiaomi Mi Band ще влезе в продажба, но имайки предвид популярността на марката в Китай, както и цената от само $13, можем да сме сигурни, че първите бройки ще бъдат разпродадени в рамките на минути.