Снимка: YouTube / Samsung

Освен новите си два флагмана Galaxy S6 и Galaxy S6 Edge, на тазвечерното събитие Samsung представи на Световния мобилен конгрес ново устройство за виртуална реалност. Става въпрос за наследника на GearVR, който беше съвместим с Note 4.

Новият модел носима джаджа, родена от партньорството на Samsung и Oculus, се нарича Gear VR Innovator Edition. Тя прави така, че за виртуална реалност с устройство на корейската компания да можете да използвате не един, не два, а цели три различни телефона. Главното предимство на Innovator Edition пред предшественика му е това, че картината ще е много по-реалистична и с по-наситени цветове, което, разбира се, се дължи на по-добрата резолюция на ползвания телефон.

Други подобрения като цяло са олекотеното устройство и добавеният USB порт за зареждане на телефона по време на използването на Gear VR. Тук може би играе роля това, че батерията на S6 е с по-малък капацитет от тази на Note 4 и ще се нуждаете от зареждане.

Все още няма кой знае колко много съвместими продукти с джаджата на Samsung – изборът ви е ограничен от 360-градусови филми, няколко съвместими с VR игри и други подобни приложения. Samsung твърди, че това е нещо, което не сме виждали досега, но само аз ли си мисля, че за предполагаемата цена от около 200 долара, сме го виждали вече някъде? Вероятно дългоочакваният Oculus Store, с който Gear VR ще е съвместим, може да промени това. Но все пак Oculus Rift вече съществува, а за него не е необходим смартфон и няма притеснения от падане на батерията.

Ще почакаме докато Samsung пусне това устройство на пазара, за да разберем заслужава ли си наистина.

Снимка: YouTube / Samsung