След като преди дни разбрахме, че Samsung готвят специална олимпийска серия на новия си флагман Galaxy S7 / S7 Edge, беше време той да бъде представен официално. Смартфонът се нарича Samsung Galaxy S7 (Edge) Olympic Games Edition и идва със цветовете на Олимпийските игри. Освен тях, логото на шампионата е видимо на гърба на смартфона и навсякъде из софтуера.

Galaxy S7 Olympic Games Edition ще дебютира в САЩ, като ще се предлага ексклузивно в Best Buy от 18 юли. След това ще се продава също и в Южна Корея, Германия и Китай. Няма информация за други региони, нито за неговата цена. Напълно е възможно обаче смартфонът да се превърне в колекционерска джаджа, тъй като ще бъде изключително лимитиран.

Според Samsung, всеки един атлет, който ще участва на тазгодишните Олимпийски игри, ще получи по една бройка от Olympic Games Edition телефона, плюс чифт Samsung Gear IconX слушалки на стойност 200 долара.

За тези от вас, които нямат търпение да се потопят в Олимпийските игри още от сега, Samsung са разработили специално ново приложение, наречето Rio 2016. Можете да го инсталирате на своя Android смартфон още сега, като след началото на игрите то ще ви дава своевременна информация за текущи състезания, медали и всичко, което трябва да знаете, за да следите шампионата. Можете да го изтеглите от Google Play Store.

Свали: Rio 2016 в Play Store