galaxy s6

Samsung ще представи дългоочаквания Galaxy S6 след по-малко от две седмици, но сега колегите от SamMobile ракриха повече подробности за софтуерните промени, които ще дойдат с новия флагман. Информацията идва от източник, близък до компанията, според който TouchWiz ще бъде „невероятно бърз“ в сравнение с Note 4.

Виж още: Изтекога пълните спецификации на HTC One M9

Samsung ще премахне голяма част от предварително инсталираните приложения, но все още не ясно кои точно. Има вероятност това да са S Voice, S Health, S Note или Scrapbook, но те ще могат да бъдат изтеглени от Galaxy App Store. По-интересното е, че корейската компания очевидно ще инсталира предварително няколко Microsoft приложения – OneDrive, OneNote и Office Mobile, с безплатен абонамент към Office 365. Този ход най-вероятно е резултат от скорошната сделка между двете компании, направена във връзка с делото за лицензионни възнаграждения.

В допълнение, приложенията ще бъдат много по-цветни, а клавиатурата ще е комбинация между тази на Galaxy Tab S и тази в iOS. Напомняме, че тази информация не е официално потвърдена, така че я приемете с лека доза скептицизъм. Galaxy S6 ще бъде представен на 1 март и тогава ще разберем какви промени точно са вевели от Samsung.