Samsung представи нещо наистина интересно и различно тази година с новите флагмани Galaxy S6 и S6 Edge. Те са много красиви и със сигурност много хора ще ги искат, но има нещо, което би могло да ги спре. Дълго време потребителите харесваха марката, защото държеше на стария стандарт телефоните им да имат слот за microSD карта и сменяема батерия.

Виж още: Появиха се нови снимки на HTC One M9+

Е, това се промени драстично с новите модели Galaxy, но ако държите да имате възможност за разширяване на вътрешната памет, за вас има шанс. Според интервю, проведето от потребител в Reddit със служител на корейската компания, водоустойчивият Samsung Galaxy S6 Active ще има слот за карта памет, но за сметка на това ще е на по-висока цена. Камерата му ще бъде една идея по-слаба от тази на двата флагмана. Освен това, 3500 mAh батерията на Active модела най-вероятно ще може да се маха, което е още един добър знак за тези, които държат на традицията.

Останалите параметри на Galaxy S6 Active не се различават особено от тези на S6 или Edge, но има една подробност – отново ще трябва да се лишим от сензора за пръстови отпечатъци, тъй като телефонът е водоустойчив, а това означава никакви капацитивни бутони. Тук ще са физически. Освен него, неназованият източник казва, че S6 Active няма да има и сензор за сърдечен ритъм, което вече няма никаква логика. Все пак е Active, а S5 Active има такъв, заедно с доста удобни приложения, които го използват.

Вярно, доста от нещата тук не звучат логично, но пък излизат от устата на служител на компанията. Е, телефонът в момента все още се разработва и Samsung ще го пусне чак около средата на лятото, което означава че някои неща може и да се променят.